Сьогодні 28 березня 2024 р.

Десна – Зоря 0:2. Україна, 17-й тур. Звіт

За матеріалами прес-служби ФК «Десна»

Перший матч 17-го туру УПЛ міг не відбутися – напередодні гри «Десна» – «Зоря» в Україну прийшла справжня зима, за ніч випала кількаденна норма снігу. Співробітникам стадіону вдалося прибрати поле, але все ж таки початок матчу довелося перенести на годину – з 14:00 на 15:00. 

Але запитання все рівно залишається відкритим – чому грудневі тури не перенести на травень-червень наступного року? В минулому сезоні ситуація зрозуміла – календар робили під чемпіонат світу, а чому на цей сезон вирішили зробити так само?

Погода внесла корективи в час початку матчу, а травми футболістів на стартовий склад – центральні захисники «Десни» Максим Імереков і Андрій Гітченко пропускали матч через пошкодження. «Зорі» ж сьогодні не могли допомогти Рафаель та Чеберко.

Перший момент в матчі створили гості – Хомченовський пробив метрів 3 15-ти – Паст перевів на кутовий. «Десна» відповіла ударом Філіппова після передачі Безбородько – Махарадзе зреагував.

На 10-й хвилині гри «Зоря» отримала право на перспективний штрафний удар – Паст зреагував на удар Сіласа, а на підборі першими були гравці «Десни». Відповідь «Десни» була набагато небезпечнішою – після проходу Картушова Артем Фаворов опинився сам в районі 11-метрової відмітки, але не влучив у ворота, пробивши поруч зі стійкою.

Матч розпочався активно, з великою кількістю моментів, тож не дивно, що вже в середині першого тайму вболівальники побачили перший гол. Михайличенко прострілив вздовж воріт – Паст перервав передачу, але першим на м’ячі опинився гравець «Зорі» – Сілас з близької відстані вразив ворота «Десни» – 0:1.

«Десна» відповіла ударом Картушова – Махарадзе перевів на кутовий. На 36-й хвилині гри мав забивати Старенький – Сергію не вистачило буквально кілька сантиметрів щоб замкнути передачу Картушова. Втім, зрівняти рахунок до перерви сіверянам не вдалося.

В перерві матчу тренери обох команд провели заміни. Юрій Вернидуб замість Ігора Харатіна випустив Левана Арвеладзе, а Олександр Рябоконь замінив Сергія Старенького, на поле вийшов Максим Банасевич.

Перший момент в другому таймі в активі «Зорі». Громов випередив Єрмакова, і з близької відстані пробив над поперечкою. На 57-й хвилині гри «Десна» мала зрівнювати рахунок в матчі. Після подачі Картушова Безбородько пробив повз Махарадзе – штанга рятує «Зорю». І тут же на добиванні перший Єрмаков – з трьох метрів вище воріт. Небезпечно пробивав Філіппов – поруч зі стійкою.

На 76-й хвилині гри тренери команд знову одночасно провели заміни. У «Зорі» – Ледньов замість Кочергіна, у «Десни» – Хльобас замість Безбородько. По суті, весь другий тайм «Зоря» грала по рахунку, не форсуючи події і намагаючись «засушити гру». А от «Десна», звісно, більше володіла м’ячем і намагалася, як мінімум, зрівняти рахунок в матчі. Але, як це часто буває, не забиваєш ти, забивають тобі. «Зоря» провела швидку контратаку і Кабаєв з близької відстані пробив Паста – 0:2.

ДЕСНА – З
ОРЯ – 0:2
Гол
и:
Сілас (23), Кабаєв (80).
Десна: Паст, Братков, Д.Фаворов,
Єрмаков, Старенький (Банасевич, 46), Огиря, Мостовий, Картушов, Філіппов, Безбородько (Хльобас, 76), А.Фаворов (Коберідзе, 86).
Зоря: Махарадзе, Сваток, Михайличенко, Вернидуб, Кочергін (Леднєв, 76), Сілас, Громов, Хомченовський, Харатін (Арвеладзе, 46), Караваєв, Кабаєв (Литвин, 86).
Попередження
: Старенький (29), А.Фаворов (81) – Вернидуб (54), Сілас (87).

1 грудня 2018 17:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46