Сьогодні 28 березня 2024 р.

Федорчук: «В сборную меня вызвали из «Карпат». Это важный факт для меня»

Влітку 2013-го Валерій Федорчук став гравцем «Карпат». Після цього у його кар’єрі були «Волинь», «Динамо», «Верес» та закордонний досвід. Зараз Валерій є футболістом «Маріуполя», а найближчі дні для нього будуть пам’ятними, як мінімум, з двох причин. Про них, а також про львівський етап кар’єри й розповів Федорчук.

– Валерію, з яким настроєм підходите до гри з «Карпатами»?
– Можу сказати, що в суботу буде звичайна гра, незважаючи на те, що «Маріуполь» гратиме проти моєї колишньої команди. Все у звичному режимі, нічого екстраординарного.

– І все ж, погодьтеся, одна обставина буде особливою – у п’ятницю ви святкуєте 30-літній ювілей. Чекаєте на подарунок від команди?
– Так, ви правильно кажете, у мене напередодні поєдинку з львів’янами день народження. Думаю, ця особлива подія матиме певний ефект. Принаймні, на матч я виходитиму у хорошому настрої.

– Святкування доведеться перенести?
– Мабуть, так, адже у нас офіційний поєдинок і будь-які святкування варто відкласти. Зберемося командою вже після поєдинку. Сподіваюся, настрій у всіх буде хороший. Одне можу сказати точно – повинен виставити команді торт (посміхається).

– Які спогади залишилися у вас про період, проведений в «Карпатах»?
– Це був чудовий час, а ми мали прекрасний колектив. «Карпати» провели багато класних матчів, зокрема, ми чудово грали з лідерами, перемагали «Шахтар». Свій дебютний виклик до національної збірної України я отримав саме у статусі гравця «Карпат», що є важливим фактом для мене. Також відзначу вболівальників і місто. Дуже люблю Львів, це одне з моїх улюблених міст.

– Ви та ваша дружина родом із західної України. Не роздумували над тим, де житимете після кар’єри футболіста?
– На щастя, мені ще трохи рано про це думати (посміхається). Однак у нас україномовна сім’я, тому цей варіант не відкидатимемо. Зрештою, тільки час покаже.

– Якщо не враховувати гру з «Динамо», то «Маріуполь» переміг у трьох останніх матчах. Ви в колективі відносно нещодавно. Помітили, що команда набрала хід?
– У нас чудовий колектив і багато молодих та перспективних гравців. Кожному з них потрібен час і вони обов’язково додадуть. Думаю, з кожним матчем ми ставатимемо сильнішими. Футболісти та тренерський штаб мають амбіції, тому у нас є велике бажання перемагати.

– «Карпати» в останньому турі розгромно поступилися «Шахтарю». Вас не здивував результат?
– Здивував, це стало для мене сюрпризом. Можу сказати тільки те, що «Карпати» не можуть так програвати, не мають права. Не варто дивитися на ім’я суперника – завжди треба боротися за свою команду. Втім на даний момент це справа львівського клубу, тому вони повинні вирішувати свої проблеми, а ми турбуватися про нашу гру.

– «Зелено-білі» не програють на виїзді з грудня 2017-го року. Знали про цю статистику?
– Чесно кажучи, не доводилося чути, однак наше завдання – зіпсувати її. «Маріуполь» гратиме на перемогу і хоче потішити своїх вболівальників. Таке ж завдання, мабуть, стоятиме перед нашим суперником. Тому нас очікує цікаве протистояння.

5 жовтня 2018 11:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07

Андрієвський. 100 матчів за Динамо

 

18 березня 2024 17:16