Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Україна, 21-й тур. Олімпік – Десна. Анонс матчу

У поєдинку з чернігівцями донеччани жадають перервати свою програшну серію, що складається з п’яти поєдинків поспіль у Прем’єр-лізі.








Олімпік (Донецьк) – Десна (Чернігів)
4 березня. Початок – 17:00
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В.Лобановського
Головний арбітр: Віктор Копієвський (Кровівницький)
Пряма телетрансляція – на каналі «Футбол 2»

«Десна» розпочинає серію матчів у форматі «через 2 дні на третій»: лише у суботу команда перемагала «Маріуполь», а вже у середу їй доведеться зійтися у двобої з ще однією командною з Донецької області – «Олімпіком».

Колектив з Донеччини не надто вдало розпочав 2020-й рік – мінімальні поразки від «Львова» та «Зорі» позбавили команду Вісенте Гомеса шансів на потрапляння у першу шістку.

Взимку команда змінилася: склад поповнили грузин Темур Чогадзе, литовець Даніель Романовський та низка українських виконавців. Зокрема в «Олімпік» повернувся Максим Дегтярьов, який першу частину цього сезону проводив в оренді як раз у «Десні».

Не дивлячись на дві поразки, «Олімпік» Гомеса все ще вважається доволі незручним суперником (достатньо згадати, що у матчі першого кола «Десна» лише на 90-й хвилині, зусиллями Артема Фаворова, зуміла вирвати перемогу), а те, що донеччани опустилися на 10-те місце у таблиці, тільки збільшить мотивацію господарів поля.

Що ж стосується «Десни», то Олександр Рябоконь, найімовірніше, не зможе розраховувати на Владислава Огірю та Максима Імерекова, які не встигають відновитися від пошкоджень. Зате відсутність у цьому турі матчу «Десни» U-21 (нагадаємо, дубль «Олімпіка» пропускає поточний сезон через дискваліфікацію), дозволяє не «розпилятися» на два поєдинки та відкриває додаткові можливості для молодіжного складу. Втім, чи потраплять у заявку Євгеній Белич або Ілля Шевцов – буде вирішувати тренерський штаб. А ось на флангах півзахисту вболівальники можуть чекати на зміни (на післяматчевій прес-конференції після перемоги над «Маріуполем» Олександр Рябоконь натякнув, що може прибігнути до ротації саме на цих позиціях).

В цілому завдання «Десни» залишається незмінним. З одного боку команді неможна дозволити «Олександрії» (яка гратиме з «Карпатами») себе випередити, з іншого треба не відстати, або й наблизитися до «Динамо» та «Зорі».

Історія протистоянь
Перший раз «Десна» та «Олімпік» зустрілися у 2004 році: 2 жовтня перестрілка команд у рамках ще Другої ліги закінчилася з рахунком 4:3 на користь «Десни». Всього ж між собою обидві команди зіграли 10 поєдинків на офіційному рівні: тричі вигравав «Олімпік», один раз була зафіксована нічия, а шість разів 3 очки завойовувала «Десна». Різниця забитих та пропущених м’ячів 16:10 на користь чернігівців.

Останній матч цих колективів, 5 жовтня 2019 року на стадіоні імені Гагаріна, закінчився перемогою «Десни» 1:0 (на 90-й хвилині відзначився Артем Фаворов).

4 березня 2020 16:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16