Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Пеньков: «В «Карпатах» есть плацдарм для моего прогресса»

Новобранець «Карпат» Герман Пеньков стисло розповідає про минулий чемпіонат і підготовку до прийдешнього.

– Германе, за останні кілька днів Ваш клуб неодноразово радував ЗМІ: нові футболісти, новий титульний спонсор… Чи порадують львів’яни в неділю?
– У нас триває підготовка до сезону. Йде робочий процес. Ми доукомплектовуємося, закриваємо позиції, які потрібно було закрити. Це добре, що є конкуренція, – і для нас, і для всього футболу України… У неділю все покаже гра.

– За підсумком минулого сезону всі експерти визнали Вас одним із найкращих українських голкіперів. Що відчуваєте сьогодні, відкривши новий етап кар’єри?
– Говорячи про попередній Чемпіонат, то скажу, що мені би хотілося виступити краще. Більше допомогти своїй колишній команді – зробити так, аби «Сталь» не посіла останнє місце в таблиці. Тепер у мене стартує новий етап, на якому я хочу головного – прогресувати.

– Як минає процес адаптації у «Карпатах»? Як Вам легендарне місто Львів?
– Із містом іще тільки знайомлюся. Щодо команди – зразу помітив, що тут індивідуальний клас футболістів вищий. Те, що бачу на полі від своєї команди, – подобається. Подобається наш стиль гри. І я маю плацдарм для прогресу.

– На літніх зборах «зелено-білі» мали сім спарингів і в чотирьох не пропускали. Можна зробити з цього обнадійливі висновки чи контрольні поєдинки – не показник?
– В офіційному сезоні точно все буде інакше. Проте показники на літніх зборах теж важливі, тому чотири матчі без пропущених м’ячів – хороший фундамент. Його треба розвинути в іграх чемпіонату.

– У «Карпатах» наставником воротарів є Богдан Стронціцький. Наскільки його методика відрізняється від тієї, яку Вам пропонували у «Сталі»?
– По-перше, скажу, що він – хороший спеціаліст, це я добре усвідомив за місяць спільної праці. По-друге, система його підготовки справді відрізняється – в кожного наставника свої нюанси й бачення футболу.

– Іще про тренувальні збори: коли не секрет, яку тактичну схему награвали підопічні Олега Бойчишина?
– Повторюся: на полі буде видно. Як тактична модель, так і… все інше.

– «Карпати» традиційно не розголошують завдання на сезон. Утім, із огляду на наявний склад, наша громадськість не зрозуміє, якщо львів’яни не боротимуться мінімум за зону єврокубків….
– Мені сподобалося, що з цього приводу сказав Артем Федецький: «Торік ми озвучили завдання на Чемпіонат – і що з того вийшло?» Так що тепер цієї помилки не допустимо. Замість слів спробуємо довести своє під час матчів.

19 липня 2018 12:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57