Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Україна, 11-й тур. Маріуполь – Дніпро. Анонс

Прес-служба ФК «Дніпро»

В офіційУ неділю, 20 жовтня, футболісти «Дніпра» проведуть матч 11-го туру Favbet Ліги, в якому у гостях на стадіоні імені В.С.Бойка зустрінуться із ФК «Маріуполь». Початок гри о 14 годині. В прямому ефірі гру транслюватиме телеканал Футбол-1.них матчах шляхи команд не перетиналися, а в єдиному очному спарингу перемогу святкували маріупольці.

«Маріуполь» – «Дніпро»
20 жовтня, початок – о 14.00
Маріуполь. Стадіон ім. В.С. Бойка
Головний суддя:
 Сергій Бойко (Іванків, Київської області)
Пряма трансляція – телеканал «Футбол 1»

ФК «Маріуполь» засновано у 1960 році. У різні часи команда мала назву «Авангард», «Азовсталь», «Локомотив», «Новатор». Протягом 1960-х років клуб виступав у класі «Б» та другій групи класу «А», а у наступні два десятиліття з перервами грав у Другій лізі СРСР.

Перші незалежні чемпіонати країни клуб провів у нижчих дивізіонах під назвою «Азовець», а після об’єднання з луганським «Динамо» змінив назву на «Металург» (3 квітня 1996 року) і за два роки, пройшовши Другу та Першу ліги, команда вийшла до елітного дивізіону чемпіонату країни. Найкращим сезоном в історії клубу є чемпіонат 2000/01, коли «Металург» посів четверте місце і вийшов до півфіналу Кубка України (у 2006 році клуб повторив цей результат в обох турнірах). 17 грудня 2002 року команда змінила назву на «Іллічівець». В період з 2007 по 2017 роки команда була серед аутсайдерів УПЛ і неодноразово вибувала до Першої ліги.

14 червня 2017 року клуб було перейменовано на ФК «Маріуполь» в рамках виконання Закону про декомунізацію. Після двох сезонів у Першій лізі клуб цього ж року повернувся у Прем’єр-лігу. Останні два сезони команда виступає під кермом колишнього гравця ФК «Дніпро» Олександра Бабича, і двічі маріупольці здобували путівку до кваліфікації Ліги Європи, але там поступалися французькому «Бордо» і голландському «АЗ».

У поточному чемпіонаті маріупольці після рівного старту на цей час мають п`ятематчеву безвиграшну серію (дві нічиї та три поразки). В результаті зараз дніпряни і маріупольці розташувалися на сусідніх сходинках у турнірній таблиці – спортклубівці на сьомому місці, а ФК «Маріуполь» з відставанням в одне очко на восьмому рядку.

В офіційних матчах спортклубівці з маріупольцями раніше не зустрічалися, але трохи більше місяця тому (7 вересня) команди провели перший особистий спаринг у Придніпровську , в якому перемогу з рахунком 3:2 одержав «Маріуполь» (Куліш, 35, з пенальті, Полегенько, 77 автогол – Шаповал, 12 автогол, Чурко, 66, Байдал, 86).

Відзначимо, що у недільному матчі обом командами через дискваліфікації не допоможуть кілька гравців: у дніпрян через перебір жовтих карток гру пропустить Володимир Польовий, а у маріупольців не зіграють одразу троє виконавців – Олексій Биков, Владислав Вакула та Сергій Яворський.

Судитиме матч рефері ФІФА (з 2011 року) Сергій Бойко з Іванківа, що на Київщини. Нещодавно він обслуговував поєдинок Кубка України, в якому спортклубівці у гостях переграли «Агробізнес» з рахунком 3:1. В цій грі він показав по одній жовтій картці кожній з команд.

20 жовтня 2019 11:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57