Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Блавацький: «Ми завоювали «золоті» очки»

«Десна» поступилася «Львову» у першому матчі нового сезону (1:2). На післяматчевій прес-конференції наставник львів’ян Богдан Блавацький розповів про гру, згадав про попередні візити до Чернігова та оцінив нові футбольні правила

– Першу половину гри ми трошечки «проспали»: грали монотонно, пропустили після стандарту необов’язковий гол. У перерві поспілкувалися з гравцями, сказали: «Якщо ми будемо грати монотонно – у кращому випадку заб’ємо один м’яч, а то й взагалі не заб’ємо. Потрібно прискоритися». Десь з 55 хвилини прискорилися, забили хороший м’яч. Інтуїція тренерського складу спрацювала у тому, що ми не поспішили у перерві зробити заміни, й, хоча Пернамбуко не добре грав у першому таймі, саме він забив гол. Й вчасно зробили заміни на підсилення гри: що Богунов, який вийшов, міг забити, що Алваро, який забив гол… Тому ці моменти ми тонко відчували та вгадали з усіма змінами, особливо у другому таймі.

– У минулому році, ще до того як Ви прийшли у клуб, між «Десною» та «Львовом» було принципове суперництво, зокрема, за потрапляння у першу шістку. Наскільки для Вас та для «Львова» ця гра була принциповою, чи то був рядовий матч?
– У Чернігові я був три рази: у 1995 році зіграли 2-2 (чесно кажучи, думав, що й сьогодні теж буде нічия), у 1996 покійному Школьникову на останніх секундах програли 0:1…

Тут такий стадіон… Сьогодні, у принципі, перша перемога (особисто для пана Блавацького у Чернігові, – прим.). Кожна гра – принципова. Треба виходити… Перед початком чемпіонату я навів приклад «Олександрії»: вона зібрала максимум очок у двох колах, бо коли ти потрапляєш у шістку дуже важко брати очки. Я б не сказав, що у цій грі ми домінували: десь домінувала «Десна», фрагментами ми перехопили. Була ситуація у другому таймі, коли у Бандуру били у притул… Але як раз у таких іграх – це «золоті» очки. Не коли ти граєш з «Динамо» чи «Шахтарем» (хоча може бути й такий варіант), а «золоті» як раз такі очки з «Десною», «Олімпіком», й ще можу назвати 8 команд.

– З цього літа почали діяти зміни у футбольних правилах, зокрема, стосовно замін, стосовно гри у стінці… Наскільки, на Ваш погляд вони впливають на гру, й оцініть перший офіційний матч за новими правилами.
– Всі зміни – для видовищності гри, проти затримки часу. Думаю, ці зміни – на позитив.

31 липня 2019 11:54







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57