Сьогодні 29 березня 2024 р.

Федорчук: «Это первый случай, когда я оформил дубль»

Півзахисник «Маріуполя» Валерій Федорчук розповів про гру проти «Олімпіка» (3:1) та поділився очікуваннями від матчу з «Олександрією».

– Валерію, Ви вже знаєте, що вчора зробили перший дубль у Чемпіонаті УПЛ? У 171-му матчі…

– Здається, це взагалі перший для мене випадок двох забитих м’ячів за гру в професійній кар’єрі. Не пам’ятаю, чи відзначався так у Першій лізі… Загалом дуже приємно. По-перше, я ж за функціями більше оборонного плану футболіст. По-друге, забивати м’ячі в принципі приємно, тим більше двічі, тим паче у моєї команди складне турнірне становище.

– Цим самим Ви встановили рекорд – відзначились у складі сьомої команди УПЛ.

– Така вже в мене кар’єра! Я ще молода людина, думаю, до завершення активних виступів установлю ще пару рекордів.

– Завдяки показникам у зустрічі з «Олімпіком» наші експерти визнали Вас найкращим футболістом туру. Чи має це якесь значення для Вас?

– Я командний гравець, мені важливо, щоби «Маріуполь» вигравав. З іншого боку, будь-яке визнання приємне, бо надає додаткову психологічну впевненість… Мене ж півроку не було в Україні, я дуже хотів повернутись і знову проявити себе тут. Хочу вийти на свій рівень. Мені 29, уже є досвід і сил достатньо.

– Синусоїда Ваших виступів після повернення вражає: перший матч – вилучення в другому – відсторонення – голевий дубль…

– У мене в кар’єрі було багато стресів. Якщо натякаєте, чи не забивав собі голову дурними думками – ні, не забивав, від того ще гірше. Досі вважаю: вилучили мене несправедливо – другої жовтої не було… Менше з тим: потрібно тренуватись, дивитися вперед і багато працювати.

– Щодо поєдинку з «Олімпіком»: після того, як рахунок став 1:1, здалося, донеччани не відпустять «Маріуполь».

– Нам – мені та моїм партнерам – навпаки здалося, що це було несправедливо: ми добре стартували, 15 хвилин мали повну перевагу, а пропустили, бо проспали довгу передачу до своєї карної зони. Для нас то був шок! Але зуміли зібратись і заслужено виграли.

– Заслужено – незаслужено: хтозна, як би все було за умови, що кіпер «Олімпіка» не допускав таких помилок…

– Давайте так: перший гол – не його вина; другий – просто хотів підстрахувати захисника; третій… – ну, може, Кринський зіграв неуважно, може, я добре. Бачу, що його зараз добряче «поливають» – відпустіть хлопця, він іще проявить себе.

– Є підозра, що наступного туру «Олександрія» не дасть Вашій команді так розгулятися…
– Буде цікава гра. Їхня команда набрала хід, вона зіграна, добре готова фізично. Зараз Чемпіонат УПЛ дуже цікавий, більшість результатів нереально передбачити. «Олександрія» – фаворит, але перемогу їм ніхто не обіцяв.

17 вересня 2018 16:14







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46