Сьогодні 29 березня 2024 р.

Шаран: «В приоритетах «Александрии» чемпионат и Лига Европы»

Головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран дав інтерв’ю клубній прес-службі.

Володимир Богдановичу, пройшов рубікон чемпіонату. Як ніколи команда має велике навантаження – виступи у Лізі Європи, внутрішній чемпіонат, кубок України – чи розкладаєте ви якось по пріоритетам ці змагання?
Безумовно, я розумію нашого президента клубу, в даній ситуації хотілося б досягти залікових балів у Лізі Європи. Ми граємо вдома, два домашні поєдинки, маємо бути максималістами. Але, особисто для мене, пріоритетними є Ліга Європи і чемпіонат України. Звичайно, Кубок України не є пріоритетним для нас турніром, тому що ми розуміємо, буде дуже важко досягти максимального успіху. Я маю на увазі виграний Кубок. І це перевірка для молодих гравців, які хочуть і прагнуть грати в основному складі. Те, що ми побачимо в середу.

Ви провели три матчі з командами групи І в Лізі Європи. Чим вас здивували ці команди, зокрема «Вольсбург», «Гент» і «Сент-Етьєн»?
Це команди рівня «Шахтаря», хоча саме ця команда за класом вище. «Шахтар» – це команда Ліги чемпіонів. Це, швидше за все, команди рівня «Динамо» і «Зорі». Це моя думка. В «Динамо» і «Зорі» футболісти високого рівня. А самі поєдинки при такій підтримці – особливо у Сент-Етьєні – 29 тисяч, це, звичайно, дуже приємно, але відповідально.

Чого чекаєте від матчу-відповіді проти «Сент-Етьєна»?
Дуже хочеться гарної підтримки вболівальників. Щоб побільше було жовто-чорних кольорів на трибунах. Щоб хоча б не менше, ніж в попередньому домашньому матчі з «Гентом».

Експерти футболу високо оцінюють виступ команди в Лізі Європи, і особливо останній матч внутрішнього чемпіонату проти «Шахтаря». Команда проявила бійцівські якості. Чи є ще якісь елементи, якими скористалася « Олександрія», щоб продемонструвати таку гру?
На мою думку найголовніше – це ротація, тому що, ті гравці, які були присутні на поєдинках із «Динамо» в Києві, я маю на увазі 23 гравці запасу, і у Франції, вони бачили як ми готуємось. Вони були присутні на тренуваннях, на зборах. Ці футболісти відчували цю атмосферу і прагнули зіграти як найкраще. А тим паче, що потім у нас був поєдинок з «Шахтарем». І я вірив і сподівався, що вони проявлять свій характер, будуть доводити, і я про це говорив, що у нас рівноцінні заміни. І тренерський штаб не боїться міняти і робити такі великі ротації.

Саме головне – є порозуміння між хлопцями і тренерським штабом. Це дуже великий плюс для нас всіх, тому що гравці бачать, що потрібні команді. Я прекрасно розумію, що ми не можемо грати всю гру в такому темпі, тому був приємно здивований, коли протягом першого тайму проти «Шахтаря» футболісти демонстрували непогану гру. На другий тайм була інша установка – більше грати в захисті, тим паче, що гравці «Шахтаря» додали у швидкості. І звичайно, вдала гра воротаря. В цей день Паньків був неперевершеним.

Але хотів би звернути увагу на те, що я сьогодні переглянув гру у повторі, і побачив 100% пенальті, коли після подачі кутового, Хочолава відверто вдарив Довгого ліктем в обличчя. Арбітр Романов цей момент прекрасно бачив. Коли я давав післяматчеве флеш-інтерв’ю, я про цей момент не думав. Мене запитали про вилучення Шастала, я відверто відповів про те, що побачив. Але, якби мене запитали про Хочолаву, тоді б я, звичайно, здивувався. Я б хотів би почути відповіді – щоб вони сказали на цей момент. Ось це мене здивувало. Я дуже вдячний експертам, які закцентували на моменті дій Хочолави проти Довгого, але ж рахунок гри вже не змінити. Матч відбулася. Але сам факт: суддівські помилки з «Динамо», з «Шахтарем»… Прикро, хоча ми задоволені і грою проти киян, не результатом, і грою і результатом проти «Шахтаря». Нажаль такі суддівські помилки для нашої команди в цьому сезоні трапляються.

Попереду кубкова гра проти «Зорі». На що сподіваєтесь в цьому матчі, враховуючи те, що Кубок України для команди зараз не в пріоритеті?
Я очікую якісної гри від тих хлопців, які в команді вже не перший рік і прекрасно знають наші вимоги. Я не можу сказати що на цій грі буде 100% ротація, але, дійсно, в складі команди будуть деякі молоді гравці, які зможуть продемонструвати своє бажання і вміння грати за першу команду. Вони повинні виходити і доводити свою дієспроможність. Тим паче, що ніхто не відміняв премії. «Зоря» дуже сильна команда, особливо зараз, тому молодим гравцям треба перед своїми вболівальниками показати свої найкращі якості, тому що вони виходять на поле у футболках «Олександрії», а це бійцівські якості, ігрова дисципліна і самовіддача.

28 жовтня 2019 22:01







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46