Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Шевцов: «Нарешті повертаємося до Чернігова на рідний стадіон»

Нападник «Десни» Ілля Шевцов плідно провів перерву на матчі збірних. У складі молодіжної збірної України він взяв участь у двох переможних матчах нашої команди й забив дебютний гол за «молодіжку» у протистоянні з однолітками з Мальти (4:1). Про гру за збірну та сіверян у її складі, про те, як «молодіжка» ледь не перетворилася на основу, про сніг та море, й, звісно, про матч зі «Львовом», Ілля розповів клубній пресслужбі.

– Вітаємо з першим голом за молодіжну збірну. Які залишилися враження та чи здивувала чимось невеличка острівна держава Мальта?
– Дякую за привітання. По грі: гарно що виграли та досягли позитивного результату на штучному газоні – це важко для ніг. Тренер налаштовував, що, хоча ми вже й втратили шанси на вихід на Євро, ми маємо грати за свою країну та досягати позитивного результату. До того ж в нас було багато молодих хлопців, для яких це досвід, який знадобиться у наступному відбірковому циклі.

Щодо Мальти – раніше навіть якось не замислювався про цю країну. Ми жили у курортному містечку, біля готелю був пляж. Дуже тепло. Там було дуже гарно, багато італійців та люди дуже привітні.

– Наскільки складно було після теплої Мальти перемикатися на українські реалії, адже матч Україна – Північна Ірландія (3-0) проходив на снігу…
– Чесно, дуже важко. Після гри у Мальті в нас було відновлення, ми купалися у морі, було + 26 градусів. Після обіду ми вилітаємо, а в Україні – мінус 5… Наступного дня, перед матчем з ірландцями пішов сніг, поле змерзло, всі ковзали, повітря після зміни клімату, здається дуже холодним… Організму було складно так швидко адаптуватися. Але ми розуміли, що це остання гра, для деяких хлопців це був останній матч за «молодіжку». Тож тренер попросив зіграти, в першу чергу, для них. Щоб, скажімо так, голосно ляснути дверима, та віддати «боржок» за поразку у Північній Ірландії… Поле, вважаю, було якісним, але через сніг, на жаль, в нас не вийшло ним скористатися. Було багато боротьби, в якій нам вдалося здобути перемогу.

– Як раз перед матчем з Північною Ірландією Руслан Ротань довикликав трьох гравців, зокрема, ніжинця Богдана Білошевського. Наскільки цим хлопцям, які не літали до Мальти, було легше та наскільки вони влилися у колектив?
– Білошевського пам’ятаю ще по академії «Динамо». Коли я грав за академію «Шахтаря», в нас були принципові матчі, тож знаю Богдана як гарного футболіста. Напевно, хлопцям, які приєдналися до нас вже в Україні, було трохи легше, тому що вони знаходилися тут… Взв’язку з коронавірусом, в нас були проблеми у центрі поля, тож підсилення було необхідно й можна подякувати парням, які приїхали та допомогли досягти результату.

У команді гарний мікроклімат, тож не думаю, що хлопцям (крім Білошевського були довикликані київський динамівець Михайленко та донецький олімпієць Кравчук, – прим.) складно було адаптуватися.

– Після того як відмінили матч Швейцарія-Україна, ходили чутки, що, можливо, молодіжна збірна України буде вже в четвер грати у Швейцарії замість команди Андрія Шевченка. Наскільки були готові після матчу з Північною Ірландією, летіти до Швейцарії та вже на наступний день грати?
– Ми теж про це чули – всі сидять у телефонах, читають новини… З фізичної точки зору після важкої сніжної боротьби, це було б важко зробити. Але якщо б довелося їхати грати за національну збірну, думаю, ні в кого не виникло б жодних питань, знайшлися й сили… Це ж національна збірна – мрія кожного, хто причетний до футболу. Ми граємо за країну, й, якщо треба, поїхали б й спробували довести, що ми теж можемо грати на такому рівні.

– Який зараз функціональний стан? Наскільки вже вдалося перемкнутися на клубні реалії?
– Завжди приємно повертатися у клуб. Багатьох хлопців не бачив, встигнув засумувати. Зараз в нас важливий період – до зимової паузи відповідальні матчі. Можемо закріпитися на третій сходинці. Й це дуже важливо. В мене є невеличке пошкодження. Але, думаю, це питання дня-двох. В нас гарний медичний штаб, який допоможе швидко відновитися. Тож думаю, вже завтра буде тренуватися з усіма.

– Чого чекати уболівальникам від матчу «Десна» – «Львів»?
– Думаю, у кожному матчі уболівальники можуть чекати від нас гру тільки на перемогу, максимальну самовіддачу. Нарешті ми повертаємося до Чернігова на рідний стадіон. З «Минаєм» грали на «Оболонь-Арені». Поле, м‘яко кажучи, було не дуже гарної якості. В нас же поле, яке дозволяє грати у швидкій комбінаційний футбол. Тож, думаю, його (швидкого комбінаційного футболу) від нас й можуть чекати уболівальники.

21 листопада 2020 14:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57