Сьогодні 28 березня 2024 р.

Яшков: «Колос» хоче закріпитися в УПЛ»

Голкіпер «Колоса» Антон Яшков описує специфіку літніх зборів, особливості дій воротарів у Першій лізі та перипетії своєї кар’єри.

– Антоне, триває підготовка до історичного для ковалівців сезону. Руслан Костишин уже сказав нам, що теперішні тренування відрізняються від, наприклад, зимових чи минулорічних. Як відчувають це на собі футболісти?
– Справді, зміни є: обсяг вправ не змінився, але зросла їхня інтенсивність. На перших порах, коли почалися збори, було складно. Проте з часом ми звикли, така у нас робота. Думаю, ближче до старту сезону навантаження зменшаться.

– Очевидно, серед причин складного початку зборів – червнева спека…

– Так, температура внесла корективи в тренувальний процес. Однак, повторюю, така у футболістів робота. Звикнули швидко.

– Минулого сезону Ви були абсолютно основним у складі «Колоса», втім, у літній спарингах чергуєте місце у воротах із Сіталом
 та Волинцем. Готові до такої конкуренції?
– Мабуть, конкуренція ще ніколи не заважала. Працюючи в трьох, будемо рости в професійному плані, прогресувати.

– Упродовж воротарської теми: чи відрізняються голкіпери Першої ліги й УПЛ? Мова не про рівень гри, а стиль.

– У принципі, голкіпери всюди однакові, бо у нас завдання спільне – не пропустити. Тут більше специфіка загальнокомандної гри: в першому дивізіоні більшість колективів дотримується «вертикального» футболу («Колос» – один із небагатьох винятків), а в УПЛ навпаки – зазвичай грають через коротких пас. Зрозуміло, що це позначається на роботі кіпера.

– Сьогодні загальною вимогою до представників Вашого амплуа є вміння грати ногами. Наскільки акцентується цей елемент на тренуваннях кіперів «Колоса»?

– Дуже уважно ставимося до цього: наставник воротарів В’ячеслав Сергійович Кернозенко приділяє даному елементу велику увагу. Багато працюємо ногами з м’ячем – не набагато менше, ніж традиційно руками.

– Невдовзі відбудеться дебют в УПЛ не тільки клубу з Ковалівки, а й Ваш. Раніше Ви двічі підходили близько до участі в елітному дивізіоні, виступаючи за донецький «Металург» і «Говерлу». Чому тоді не вийшло дебютувати?

– Значить, не допрацював, не скористався шансами. Хоча мені їх давали там і там. Так, у «Металурзі» були сильні й старші конкуренти – Дишленкович, Воробйов, Паньків, Бандура, я ж був юним футболістом; із другого боку, мене постійно залучали до тренувань основної команди, тобто бачили в мені перспективу. В «Говерлі» теж давали можливості розкритись, я виступав у кубкових матчах, однак, мабуть, не переконав тренерів. Іще раз скажу: я десь не допрацьовував.

– Вочевидь, клубу, який уперше виступатиме в найвищому дивізіоні, непросто визначити мету на сезон. Але все ж: за внутрішнім відчуттям, на що здатна Ваша команда в еліті?
– Складно відповісти… Ми хочемо перемагати й загалом – закріпитися в УПЛ. А як вийде, покаже час.

15 липня 2019 12:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46