Сьогодні 29 березня 2024 р.

Симинин: «Пока еще нечего праздновать»

Новобранець «Вереса» Сергій Сімінін– про свій голевий доробок, сучасну специфіку амплуа крайнього бека та залежність результату від кількості ударів по воротах.

– Сергію, гол «Зірці» – другий для вас у рамках УПЛ. Пам’ятаєте, коли був перший?
– Звичайно, пам’ятаю! 23 листопада 2014 року в матчі «Металург» (Донецьк) – «Волинь» (Луцьк). Як таке можна забути?! У мене ж тих голів усього два.

– У моменті взяття воріт Ви, крайній захисник, сміливо пішли на чужі ворота й зважилися на удар. Це тренерський штаб вимагає такого активного підключення в атаку?
– Вимагає, і правильно робить: наскільки мені відомо, всі наставники дають таке завдання оборонцям, які виступають на флангах. Зможете назвати хоча би одного тренера, в якого інше бачення?

– Ну… Свого часу Олег Федорчук переконливо довів: якщо ти фланговий бек і протистоїть тобі умовний Ліонель Мессі або умовний Криштіану Рональду – навряд чи ти бігатимеш у напад…
– Само собою! Справді: все залежить від ситуації: коли ми вийдемо на гру з «Динамо» або «Шахтарем», зрозуміло, гратимемо максимально уважно біля своїх воріт – це насамперед. Але я мав на увазі інше: сучасний футбол – універсальний, тому при захисній фазі гри напад має допомагати обороні – й навпаки.

– Коли не секрет, розповіжте, як команда відсвяткувала перемогу в Кропивницькому – першу для «Вереса» в елітному дивізіоні за два десятиліття.
– Ніяк – ми ж не чемпіонство виграли! Взяли три очки – чудово, задоволені, рухаємося далі. Чесно кажучи – поки що немає особливо чого святкувати.

– Даючи інтерв’ю за кілька днів до старту Чемпіонату, Юрій Вірт відмовився говорити, який стиль гри хоче бачити від підопічних. Тепер уже можна зробити проміжні висновки: силова манера, контратаки, використання довгих передач, удари по воротах із різної дистанції…
– Якщо тренер на захотів розмовляти на таку тему, як я можу?.. На мою думку, ми граємо по-різному – знову-таки, залежно від суперника. Якщо дають грати – біжимо вперед. Якщо нас «возять» – тримаємося біля своїх воріт. Якщо дають виходити в контратаки через довгі передачі – застосовуємо їх. Якщо не дають – обираємо іншу тактику. Й так далі.

– Щодо виступів «Вереса» є цікава статистика: від поєдинку до поєдинку зростає кількість ударів, які Ваші партнери завдають по воротах – від трьох до десяти.
– І знову: наведена статистика залежить від того, хто тобі протистоїть… Є стара закономірність: без ударів по воротах не буде забитих м’ячів. У трьох стартових турах сезону ми не так часто били – можливо, тому й не забивали. У Кропивницькому покращили цей показник – і маємо три голи.

– Наступний матч «Вереса» – проти «Зорі», поки що останньої команди в турнірній таблиці…
– Після гри розповім!.. Нам треба три очки – з цим настроєм вийдемо на поле.

9 серпня 2017 12:46







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46