Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Дуелунн: «Не хочу залишати «Динамо», бо відчуваю свій шанс»

Микола ТИМОЩУК

Данський вінгер київського «Динамо» Міккель Дуелунн розповів, що змінив прихід Мірчі Луческу, про плани на 2021 рік і те, з ким із гравців «біло-синіх» найбільше товаришує.

– За час відпустки вдалося відпочити після непростого 2020 року?
– У мене була чудова відпустка. Я провів час вдома, знову «перезарядив акумулятори». 2020 рік був важким для мене – проблеми з травмами, коронавірус, я мало грав. Тепер я повністю готовий до нового року.

– Певно, це був найважчий рік в твоїй кар'єрі?
– Я мав проблеми з травмами, потім змінився тренер. Я відчував, що готовий грати, битися, але не грав стільки, як того хотів. Далі були локдауни і коронавірус. Я тривалий час хворів. Хочеться про це все забути. Це вже минуле і не є важливим для мене. Настав новий рік і я перебуваю в хорошій формі та готовий до боротьби. Відновився на 100%, повноцінно тренуюся з командою.

– Як зустрічав Новий рік, де відпочивав?
– Зазвичай, я провожу цей час з сім'єю та друзями. Ми орендували невеликий будинок з моїми близькими товаришами, зробили невелику вечірку, повеселилися. Все було просто і душевно.

– Перед стартом сезону ви здавали тест на коронавірус. Чи було присутнє хвилювання, адже позитивний результат може вибити з колії на тривалий час?
– Я спокійно до цього ставлюся, роблю все належне, щоб бути в безпеці і залишатися здоровим. Хвилювання і стрес тільки погіршують ситуацію.

– В перші дні нового року ти почав займатися з персональним тренером. Є висока мотивація стати гравцем основного складу?
– Так, але це абсолютно нормальна ситуація для мене. З цим тренером я працюю вже давно, він чудово мене знає і проводить високоякісні, різнопланові тренування. Також, я підтримував форму за програмою тренувань від «Динамо».

– Призначення Мірчі Луческу не стало для тебе сюрпризом?
– Ні. Мірча Лучечку – дуже розумний і успішний тренер. Він знає, як вигравати. Мені потрібно показати себе, продемонструвати, що я готовий. Впевнений, що зможу довести Луческу, що він може на мене розраховувати. Це один із найдосвідченіших тренерів у моєму житті і я хочу навчитися в нього усьому.

– Які відмінності між Олександром Хацкевичем і Мірчою Луческу?
– Важко сказати, тому що я був травмований тривалий час і небагато працював з ним. Олександр Хацкевич – хороший тренер, приємна людина. Він мені подобається.

– Як працюється під керівництвом Мірчі Луческу?
– Це дуже важко. Ми багато тренуємось. Заняття складні та інтенсивні, але я тренуюся із задоволенням. Щодня вчишся новому, щодня нові виклики для фізичної форми та мислення.

– Наприкінці жовтня з'явилася інформація, що ти міг залишити «Динамо» і перейти в «Гент» влітку, але зміна тренера перешкодила цьому...
– Що б не говорили у ЗМІ – я не хочу покидати «Динамо», бо відчуваю, що у мене є шанс і я хочу ним скористатися. Травми і хвороби завадили мені проявити себе. Я жодного разу не грав у двох матчах поспіль, не проводив всі 90 хвилин на полі. Зараз я чекаю на свій шанс. Знаю, що отримаю його, продовжуючи працювати над собою.

– «Динамо» пішло на перерву лідером чемпіонату. В чому секрет цього досягнення?
– Ніяких секретів. Команда залишилась тією ж, ті ж самі гравці, але в нас інша філософія. Також, повернулся віра у себе. У команді хороший клімат і є розуміння, що ми нарешті рухаємося в правильному напрямку. «Динамо» Київ – один із найбільших клубів України, але останні кілька років ми не демонстрували гру, якої від нас чекали. Тепер ми граємо один за одного, об'єднані спільною ідеєю. Іноді, потрібно щось змінити, щоб мати правильне мислення. У гравців було багато питань і вони знайшли відповіді в Луческу. Він точно розповів, що кожен з нас повинен робити. Я знаю, що зараз ми не граємо на 100%, як повинні грати, але з вірою в себе та точними змінами в нашій грі ми досягнемо бажаного результату. Це тривалий процес – такі зміни не приходять за одну ніч.

– Перемога над «Шахтарем» перед стартом сезону підняла бойовий дух в команді?
– Звісно. Це була перша гра і перемога в ній дуже важлива. Третій рік поспіль ми виграли Суперкубок України і показали, що можемо здобувати результат, перегравши «Шахтар». Така перемога – це прекрасно для старту нового сезону.

– Ти міг стати гравцем «Брюгге», але обрав «Динамо». Це буде додатковою мотивацією спробувати свої сили проти цієї команди?
– Так. «Брюгге» вибив нас з кваліфікації Ліги чемпіонів два роки тому і ми повинні взяти реванш. Це хороший опонент, але, не важливо, хто наш суперник – ми повинні проходити далі.

– Які плани на 2021 рік?
– Виграти якомога більше матчів. Виграти все, що можливо. «Динамо» Київ – команда переможців і останні кілька років ми не здобували достатньої кількості перемог. Зараз «Динамо» є лідером чемпіонату України. Так, відставання «Шахтаря» дуже мале, всього один бал, але ми повинні зберегти це лідерство.

– Як проводиш свій вільний час в Україні?
– З друзями чи гуляю зі своїми собаками. Його не так багато, в нас насичений графік. Зараз всі сконцентровані на зборах, щоб вдало стартувати після зимової паузи.

– Що тобі подобається і не подобається в Україні?
– Мені дуже подобається Київ, подобається культура і менталітет. Звісно, в Україні не все працює, як того хотілося б, але мені подобається, що українці дуже цілеспрямовані. Це надихає.

– Українську кухню вже розпробував?
– Так, але це не зовсім моє. Мені більше подобається грузинська кухня – хінкалі, хачапурі і так далі.

– Яку музику слухаєш?
– Мені подобається данська музика 90-их років різних стилів. Переважно, це реп-музика.

– Знаєш, що за музику слухають товариші по команді в роздягальні?
– Ні, не знаю. Це все російська музика.

– Як давно ти вивчаєш російську мову?
– Перший рік. Російська мова зовсім не схожа на данську. Це дуже важка мова для мене, але я наполегливо вчусь, тому що в команді потрібно добре розуміти один одного.

– З ким із гравців «Динамо» найбільше товаришуєш?
– Із Карлосом де Пеною. Ми часто переписуємось зараз, говоримо. В нас хороше взаєморозуміння.

14 січня 2021 12:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16