Сьогодні 28 березня 2024 р.

Україна, 30-й тур. Десна – Ворскла. Анонс матчу

За старою традицією «Десна» тримає інтригу до останнього. Після поразки від «Карпат» у дощовому трилері у Львові, чернігівці дозволили «Ворсклі» зрівнятися з собою за кількістю набраних балів. Навіть більше, за додатковими показниками полтавчани вийшли вперед у таблиці, й зараз саме діючі «бронзові» призери посідають 7 місце.



«Десна» (Чернігів) – «Ворскла» (Полтава)
21 травня. Початок – 17:00
Чернігів. Стадіон ім. Ю.Гагаріна
Головний арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)
Телетрансляція – на каналі «Футбол 2»

А це значить лише одне: битва у Чернігові буде вирішальною та вкрай принциповою. Й цього разу «Десну» знову аж ніяк не влаштує нічия. Команді Олександра Рябоконя потрібна лише перемога.

Й у «Десни», й у «Ворскли» дещо схожі проблеми: лише в останній момент опинившись за бортом боротьби за єврокубки, ці команди, де-факто, не ведуть й боротьбу за виживання у Прем’єр-лізі, адже набраних на першому етапі очок цілком достатньо для того, щоб тримати впевнений відрив від 10 місця, не кажучи вже про 12-те. То ж у цих умовах, складається враження, у команд є суто психологічна проблема з мотивацією: адже медалі чемпіонату їм вже не світять, але й небезпека начебто не загрожує. Тому у боротьбі за 7 строчку де-факто йде гра у піддавки. Перед останнім матчем команд у першому колі турніру за 7-12 місця, здавалося, що перемога гарантує «Десні» так званий «кубок Престижу», однак, у тому пам’ятному двобої, програючи 0:3, «Ворскла» зуміла відігратися та досягти нічиєї.

Після цього, здавалося, що вже полтавчани вийдуть у лідери другої шістки, адже «Десна» програла «Арсеналу» та «Чорноморцю». Однак цим подарунком діючі «бронзові» призери не скористалися: матчі з «Олімпіком» та «Карпатами» «Ворскла» звела унічию. Й все ж, перемога полтавської команди дещо змінює диспозицію сил: тепер тактично гостям у Чернігові може вистачити й нічиєї.

Щоправда, навряд чи хтось з команд буде грати на нулі, адже попереду у «Ворскли» не позбавлені мотивації «Чорноморець» та «Олімпік», а у «Десни» непередбачуваний «Арсенал» та все ті ж одесити.

Ще одним важливим моментом стане те, наскільки команди встигнуть відновити сили у ході цього українського «боксінґ дей»: адже грати доведеться через два дні на третій. Тож, цілком можливо, що тренери використають гравців запасу…

Історія протистоянь

На офіційному рівні «Десна» та «Ворскла» зустрічалися вже десять разів. Три рази у Кубку України, чотири – у першій лізі. Статистика свідчить про перевагу полтавчан: на їхньому рахунку 6 виграшів, у той час як у чернігівців лише одна перемога. Ще один кубковий матч закінчився в нічию – 1:1, але у серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася «Ворсклі» (4:2). Різниця забитих і пропущених – 13:8 на користь полтавчан.

Єдина перемога «Десни» над «Ворсклою» (3:1) була здобута 13 квітня 1993 року на стадіоні імені Гагаріна. На гол Геннадія Стріляного, забитий вже на 6-й хвилині, у чернігівців відповіли Олександр Савенчук, Юрій Надточій та Юрій Яковенко.

У двох матчах 2019 року команди двічі грали у нічию: 9 травня у Полтаві, ще у рамках боротьбі за потрапляння у першу шістку, команди розійшлися миром: 0:0 (хоча «Десна» й закінчувала ту гру у більшості), а менш ніж місяць тому, також у Полтаві, але вже у рамках другої шістки, зустріч колективів переросла у «перестрілку»: 3:3.

21 травня 2019 17:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46