Сьогодні 29 березня 2024 р.

Михайленко: «Возобновление чемпионата действительно важное событие для Украины»

Прес-конференція головного тренера СК «Дніпро-1» Дмитра Михайленка після матчу з «Олімпіком» (3:1).

– Відчуття добрі, перш за все, від результату. Не можу сказати, що ми на сто відсотків задоволені змістом гри, але відчуваємо позитивні емоції. Треба віддати належно тому, що це перша гра після тривалої перерви. Вимагати від хлопців якоїсь досконалості було б передчасно. Ми задоволені результатом і готові прогресувати далі.

– Здалося, що на початку гри «Олімпік» активно діяв. Це була їхня ідея чи вас змусили грати обережно?
– Звичайно, ми виходили налаштованими створювати моменти, але ми граємо проти живих людей. «Олімпік» заслужив на компліменти: це команда, що грає, помітна думка. Можливо, вони перебувають не в оптимальних фізичних кондиціях, але перші хвилини вони діяли активно, створювали моменти. Потім гра вирівнялася, і у другому таймі, хоча територіальна перевага, здавалося, була в «Олімпіка», небезпечні моменти створювали ми.

– Багато говорили напередодні гри, що велика увага приділялася тактиці. Наскільки у цьому аспекті вам сподобалася команда гра?
– Треба передивитися запис. По гарячих слідах, можу сказати, що перший гол видався дуже якісним: від воротаря ми розпочали та забили гарний м’яч. Були також гарні атаки та нагоди і у другому таймі. Краще оцінять зміни глядачі, але мені здається, що ми стали діяти більш інтенсивно в атаці. Хочемо менше дозволяти супернику біля власних воріт, тому що, мені здається, «Олімпік» створив багато.

– Вперше в Прем’єр-лізі було дозволено 5 замін. Наскільки це впливає на гру вашої команди та суперника?
– Мені здається, в умовах короткочасної підготовки це є дуже важливою подією. Можна керувати темпом, змінювати гравців атаки. Якщо команда пресингує, здійснює тиск, це є серйозною зброєю. Можна грати у високому темпі, підтримувати його. Тому подвійна заміна буда наслідком того, що Когут, Назаренко – активні гравці. Здається, вихід цієї пари перевів гру на половину поля «Олімпіка». За рахунку 1:0 це було по-справжньому важливим. В умовах нетривалої підготовки важливо не навантажувати людей, тому що готовність зараз не є оптимальною.

– Наскільки тривалим буде відсутність Супряги?
– Сподіваємось, що до наступного матчу він буде готовий. Він має невеликі проблеми зі спиною. На цю гру вирішили не ризикувати його здоров’ям. Очікуємо, що наступного тижня він розпочне тренування у загальній групі.

– Тренер суперника відзначив свіжість гравців «Дніпра-1». Завдяки чому це стало можливим та наскільки ви оцінюєте фізичну форму?
– Мені теж здалося, що фізично ми були готовими краще за суперника. Можливо, це пов’язано з тим, що суперник поновив тренування відносно нещодавно. Ми ж мали можливість тренуватися індивідуально на базі. Можливо, це пов’язано саме з цим.

– Булеца забив та подав, пас Ді Франко, дії Тейлора… Наскільки це є тим, що ви хотіли б бачити в завершенні атак?
– Нам приємно це бачити, і саме цього ми очікуємо від Тейлора, Булеци, Хобленка. Але я б хотів відзначити у тому числі й гравців оборони, й пару центральних захисників, й Валеру Юрчука. Голкіпер врятував нас у ключовому моменті, центральні захисники відмінно діяли, тому компліменти треба робити не лише гравцям атаки. Зрозуміло, що акорд був за ними, але у голах брала участь більшість команди. Тому не хотів би переходити на індивідуальності. Так, радує прогрес Тейлора, відчувається, що він набирає форму після тривалої перерви. Радує його націленість на ворота, його фізичний стан. Тішить те, що він загрожує воротам. Віддав перший гольовий пас, перебуває у небезпечних зонах. Ми розуміли, що брали кваліфікованого футболіста, але після серйозної травми. Зараз ми бачимо, що він демонструє гарний футбол.

– Деякі інсайдери очікували появу Чичикова на позиції лівого захисника. Когут почав на лавці. Виявляється, ви знову сьогодні усіх перехитрили?
– (посміхається) В нас є Польовий, є Шаповал – номінальні ліві захисники. Є Андрій Цуріков, який, на жаль, зазнав невеликого ушкодження. Розраховую на те, що він до наступного матчу буде готовим. Відсутність Когута пов’язана з його станом. Він порівняно нещодавно почав тренуватися, і той же Вакулко та Фран виглядають зараз добре. Враховуючи те, що ми бажаємо грати активно, здійснювати тиск, вихід Когута на 30 хвилин повністю виправдав себе. Він підтримував темп. Ми обираємо склад з урахуванням готовності хлопців.

– Коли Цурікова зможемо побачити на полі?
– Він тренувався у загальній групі. Сподіваюся, що лазарет буде порожнім на початку тижня. Усі хлопці будуть готовими: той же Сваток, той же Папа Гуйє. Зараз для нас надходять гарні новини – лазарет пустішає.

– Команда має провести 5 поспіль виїзних матчів. Наскільки це може вплинути на тренувальний процес? Чи не збирається команда на два поспіль матчі у Львові залишитися там?
– Таких планів в нас немає. Плануємо максимально швидко дістатися Львова, зіграти та повернутися до Дніпра. Те ж саме зробити за тиждень. Зараз поля у гарному стані, тож не вважаю, що виїзне поле буде якоюсь перешкодо для нас. Розраховую, що з кожною грою ми набиратимемо форму, ставатимемо кращими. Не бачу великої різниці й у тому, грати за порожніх трибун вдома чи на виїзді. Маємо відштовхуватися від власної гри та стану.

– Чи є завдання потрапити цього сезону до єврокубків?
– Такої задачі немає, але ми бажаємо вдосконалюватися, перемагати. Якщо буде можливість зіграти плів-офф, хочемо досягти там успіху. Подивимось, як буде складатися ситуація.

– Якщо порівняти настрій до стартового свистка та зараз. Наскільки змінилися емоції?
– Ми потрапили до ситуації, у якій тривалий час не могли навіть тренуватися. Не знали, коли поновиться чемпіонат. Зараз відбулося те, чого довго чекали і футболісти, і тренери, і вболівальники. Поновлення чемпіонату, мені здається, дійсно важлива подія для української спільноти. Тому емоції позитивні. Ми маємо можливість грати, займатися улюбленою справою.

31 травня 2020 10:23







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46