Сьогодні 28 березня 2024 р.

КДК застосував дисциплінарні санкції до Луческу

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу ухвалив рішення щодо покарання головного тренера ФК «Динамо» (Київ) Мірчі Луческу.

Розглянувши справу про поведінку головного тренера ФК «Динамо» (Київ) Мірчі Луческу в матчі 13-го туру УПЛ проти ФК «Колос» (Ковалівка), коли він під час гри залишив технічну зону й вийшов на поле, КДК УАФ ухвалив рішення про застосування до нього санкції у вигляді попередження та відсторонення на один матч умовно. Враховуючи те, що в рапортах головного арбітра та четвертого арбітра матчу не було жодних записів про цей інцидент, КДК УАФ звернув на це увагу комітету арбітрів. Рішення ж було ухвалено на підставі запису в рапорті делегата матчу.

- Якщо КДК УАФ розглядав питання про покарання Мірчі Луческу, він повинен покарати і арбітра матчу, який не знає правил. Замість нього приймає рішення КДК... - так прокоментував цей вердикт колишній арбітр ФІФА Сергій Татулян. - Як можна приймати рішення по Луческу, не прийнявши рішення по арбітру? Якщо в порядку денному не було питання про суддівство матчу, то і дискваліфікацію Луческу не мали розглядати. Якщо прийняли рішення щодо умовної дискваліфікації Мірчі Луческу, тоді потрібно дискваліфікувати і арбітра матчу Ігоря Пасхала. Він теж повинен понести покарання.

- У нас не тільки проблеми в суддівстві, а й в КДК УАФ, - додав Татулян в своєму коментарі порталу 1927.kiev.ua. - Вони розглянули епізод з Луческу, але на епізод з грубим фолом Селезньова на Шапаренку - не звернули уваги. Він міг зламати ногу гравцеві «Динамо». За футбольними правилами - це груба гра прямою ногою з метою нанесення травми. Як бачимо, КДК такий же слабкий, як і Суддівський комітет УАФ. Їхні дії можна пояснити лише одним: «Що хочу, те й роблю».

18 грудня 2020 18:51







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46