Сьогодні 29 березня 2024 р.

Вернидуб: «Главное, чтоб желания Лунина совпадали с его возможностями»

Наставник «Зорі» Юрій Вернидуб задоволений, як працює голкіпер команди Андрій Лунін. Головне - щоб хлопець продовжував працювати, не зменшуючи обертів і не звертаючи уваги на трансферні чутки навколо нього.

– Ви задоволені тим, як стартувала Зоря після зимової перерви?
– Важко знайти тренера, який буде задоволений після 4-5 турів. Ми перемогли у трьох матчах, один поєдинок програли і ще один зіграли внічию. У принципі, можна було виступити краще або гірше – це така справа. Ми заслужили на ті результати, які демонструємо. Добре попрацювали на зборах. Хлопці витримали усі навантаження, які їм були запропоновані, тому зараз команді в цьому плані легше. Закладено хорошу функціональну базу на зборах, що дає підстави сподіватися на позитивний результат у майбутньому.

– Практично в кожному матчі забиває Юрі. Як вам вдалося до нього достукатись? Що ви з ним зробили?

– Думаю, що Юрі, перш за все, зрозумів сам: для того, аби багато забивати, потрібно стати командним гравцем. Пригадайте, що було до зимової паузи. Йому бракувало готовності, яку він зараз отримав, провівши з командою повноцінні збори. Юрі прийшов влітку, і його одразу довелося ставити в склад. Спершу забивав завдяки характеру і бажанню, але з кожною грою йому ставало все важче. Зараз Юрі прекрасно усвідомлює: те, що відбувається, – це не тільки його заслуга, а й заслуга всієї команди. Все у нього вдається, і дай Боже, щоб надалі вдавалося.

– Юрі – далеко не перший легіонер, з яким вам доводиться працювати у Зорі. Із ким було найважче?

– У принципі, ми намагаємося знайти підхід до всіх без винятку – я, як головний тренер, і всі мої помічники. Є певні труднощі в плані мовного бар'єру. Взяти тих же бразильців, чи француза Фопала або марокканця Мохамеда Ель-Буаззаті, який перейшов до нас із Дортмунда. У нагоді стає англійська мова.

Фопала одразу скористався можливістю і вже грає на регулярній основі. Натомість Мохамед ще очікує свого часу, як і Діма Литвин. Нехай вони зараз не грають, але я впевнений, що настане час – і все буде. Потрібно лише дочекатися і, отримавши шанс, скористатися ним по повній.

Щодо того, з ким важче, а з ким легше… Ми – тренери, тож повинні робити все для того, щоб знайти підхід до кожного футболіста. Інакше навіщо їх тоді запрошувати?

– Андрій Лунін. Упродовж сезону не вщухають розмови про інтерес до нього від провідних клубів Європи. Наразі молодий голкіпер продовжує демонструвати стабільну гру, але чи не побоюєтеся, що це рано чи пізно може вивести його з рівноваги?

– Головне, щоб хлопець не заморочувався, не читав пресу і якомога менше давав інтерв’ю. Занадто багато уваги до нього. Це, звісно, приємно, що про гравця Зорі стільки говорять. Але, на мій погляд, найважливіший момент – щоб Лунін не звертав на це увагу. Дай Боже, щоб він так виступав і надалі, але при цьому ніколи не забував, що такий успіх – це не лише його заслуга, а й заслуга всієї команди.

Тож давайте дочекаємося закінчення чемпіонату. А далі життя покаже. Якщо Андрій справді заслуговує стільки уваги, у Зорі ніхто не збирається його прив'язувати. Надійде серйозна пропозиція як для клубу, так і для Луніна – відпустимо. Найголовніше, щоб він не перехворів цією хворобою зірковою. Щоб, як то кажуть, його бажання співпадали із його можливостями. Адже бувають моменти, коли все навпаки. Я впевнений, що з таким ставленням до роботи, яке демонструє Андрій, все у нього вдасться.

29 березня 2018 14:39







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46