Сьогодні 20 квітня 2024 р.

ТМ. Карпаты – Лехия (Польша) 1:0. Точка для Понде

Паузу в календарі «Карпати» заповнили спарингом із гданською «Лехією», яка йде на першому місці у польській Екстраклясі. Цікавий поєдинок з потужним суперником завершився мінімальною перемогою львівян.

На матч з поляками тренерський штаб «Карпат» випустив одразу кількох новачків. У воротах дебютував Микита Шевченко, а на вістрі діяли Крістіан Понде та Вільям де Камарго. Також слід звернути увагу на пару Кльоца та Вербного у середині поля і вихід у центрі оборони Олега Бородая.
 
Щодо команди з Гданська, то їхній склад також частково був видозміненим і певною мірою експериментальним, якщо порівнювати з поєдинками Екстракляси. Особливо цікаво виглядала атака господарів. Поруч із досвідченими Артуром Собєхом та Славоміром Пешком, які на двох провели в Бундеслізі понад 150 матчів, вийшов 18-річний індонезієць Егі Маулана Вікрі. 

Львів’яни розпочали двобій з позиції сили і протягом тривалого часу володіли ініціативою. «Лехія» також не забувала про атаку і не дозволяла «левам» розслаблятися. Одним з найпомітніших гравців першого тайму був Хорхе Карраскаль, який традиційно демонстрував неповторну техніку. Проте участь у ключовому епізоді зустрічі взяв не він, а його партнер Вільям де Камарго. Новачок «зелено-білих» отримав феноменальну передачу від Олега Бородая практично через усе поле (перед цим оборонець самовіддано постелився у підкаті) і вийшов на побачення з воротарем. Вілліс втікав від Матеуша Левандовскі, якому нічого не залишалося, як збивати суперника. Вирок арбітра – пенальті! До м’яча підійшов ще один новачок «Карпат» Крістіан Понде і розвів м’яч та Златана Аломеровіча по різних кутах.

Після пропущеного голу гості не притискалися до воріт, а роботи у Шевченка було не так вже й багато. Більше того, голкіпер неодноразово виконував функції ліберо, а захисники не цуралися розігрувати м’яч через воротаря. На останній хвилині першого тайму Микита своєчасно вийшов за межі штрафного майданчика і у відчайдушному стрибку розрядив ситуацію поруч зі своїми володіннями. 

По перерві замість Шевченка місце у воротах зайняв Максим Кучинський. Також на полі з’явилися Олег Голодюк та Сергій Мякушко. Незважаючи на перевагу у рахунку, «Карпати» продовжували володіти м’ячем і створювати моменти. Особливо помітним був моторний Вільям де Камарго, якого поляки часто могли зупинити лише ціною фолу. 

На 60-й хвилині тренерський штаб «Лехії» змінив відразу шістьох виконавців. Вже через п’ять хвилин у гру довелося вступати Кучинському – Адріан Петк пробив сильно, однак голкіпер впорався з ударом. Не забували про атаку і «зелено-білі» – до чужих володінь рвався навіть захисник Аді Мегреміч. На 73-й хвилині відмінно зіграв Дмитро Кльоц, який класно прибрав суперника і пробив з-за меж штрафного майданчика – штанга! На останніх хвилинах на ударній позиції вже був Мякушко, який пострілом завершував масовану і в той же час стрімку атаку. Цього разу «Лехію» врятував воротар. 

Як наслідок, вояж до Гданська подарував команді Жозе Мораіша перемогу і чудовий настрій напередодні суботнього протистояння з «Ворсклою». Воно розпочнеться о 17:00 на стадіоні «Україна».

КАРПАТИ – ЛЕХІЯ – 1:0
Гол: Понде (23, з пенальті).
Карпати: Шевченко (Кучинський, 46, Пеньков, 83), Федецький, Ковтун (Мірошніченко, 73), Бородай, Мегреміч (Лебеденко, 73), Вербний (Ербес, 82), Кльоц (Ді Франко, 82), Карраскаль (Голодюк, 46), Мендес, Де Камарго, Понде (Мякушко, 46).
Головний тренер – Жозе Мораіш.
Лехія: Аломеровіч, Віторія (Налєпа, 46), Аугустин, Нуньєш, Левандовскі, Борисюк, Маковскі, Вольскі (Сопочко, 46), Пешко, Егі Маулана, Собєх (Арак, 46).
Запасні: Возняк, Капусцінскі, Кузнярскі, Вшолек, Цегєлка, Петк, Мацєржинскі, Жуковскі, Руговскі.
Головний тренер – Пьотр Стоковєц.

9 вересня 2018 22:39







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57