Сьогодні 29 березня 2024 р.

Україна, 3-й тур. Дніпро – Десна. Анонс матчу

У неділю, 11 серпня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч третього туру в національній Прем’єр -лізі. Цього разу суперником підопічних Дмитра Михайленка стане чернігівська «Десна».







СК «Дніпро-1» – «Десна» (Чернігів)
11 серпня
, початок – о 17.00.
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена»
Головний суддя: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Пряма трансляція – телеканал УНІАН.

Суперники ще жодного разу не зустрічалися, тому у цьому матчі не буде додаткової інтриги, пов’язаної з історією протистоянь двох клубів. Однак, зустріч буде важлива з турнірної точки зору.

«Дніпро-1», який улітку підсилився низкою гравців, серед яких чемпіони світу у категорії U-20, київські динамівці Сергій Булеца та Владислав Супряга, а також супердосвідчений захисник Папа Гує, сприймаються як, щонайменше, тіньовий фаворит у боротьбі за місце у єврокубках.

Нагадаємо, що завдання потрапити у Лігу чемпіонів чи Лігу Європи сезону-2020/21 стоїть й перед «Десною», а тому дніпровська команда може сприйматися як прямий конкурент, й очки, завойовані у Дніпрі, точно знадобляться навесні, коли будуть остаточно визначатися учасники першої та другої шісток чемпіонату.

«Дніпро-1» дуже молода команда, створена лише 10 березня 2017 року. Але перший матч на професійному рівні вона провела вже 9 липня 2017 року проти чернівецької «Буковини» у рамках 1/64 фіналу Кубку України 2017/18. Та гра завершилася перемогою дніпрян з рахунком 5:0.

Чи варто казати, що до клуба «Дніпро», який ще нещодавно представляв Україну у фіналі Ліги Європи, нова команда не має жодного стосунку. Що цікаво, «Дніпро-1» та «Дніпро» тричі зустрічалися у сезоні-2017/18: одна зустріч завершилася внічию, а у двох інших команди обмінялися перемогами.

Тим не менш, у своєму дебютному сезоні «Дніпро-1» виграв «срібло» Другої ліги та вийшов у Першу лігу, яку підкорив з першої спроби: у 2018/19 футбольному році «Дніпро-1», у складі якого грав Орест Кузик, виграв «золото» Першої ліги, що дозволило команді у 2019 році дебютувати вже в еліті українського футболу.

Тож шлях від створення до Прем’єр-Ліги команда з Дніпра пройшла лише за 2 роки…

Футбольний клуб «Десна» був заснований у 1960 році під назвою «Авангард», але вже наступного сезону команда отримала своє сучасне ім’я. В Радянські часи клуб в основному виступав на рівні Другої ліги, де найкращим його досягненням було друге місце сезону 1982 року, а у Кубку СРСР максимумом «Десни» став вихід до 1\8 фіналу в 1965 році.

В роки незалежності команда довго балансувала між Першою та Другою лігами чемпіонату країни. Певний час найвищим досягненням клубу було 4 місце у Першій лізі сезону 2007/08, але невдовзі, через фінансові проблеми, клуб після сезону 2009/10 року (8 місце у Першій лізі) був знятий зі змагань ПФЛ, проте вже 9 липня 2010 року було створено нову юридичну організацію СФК (спортивно-футбольний клуб) «Десна», і ПФЛ включила колектив до складу Другої ліги, де після трьох сезонів клуб зумів виграти свою підгрупу та піднятися у класі. В сезоні 2016/17 років «Десна» посіла друге місце в чемпіонаті Першої ліги і за спортивним показником виборола право виступати наступного сезону в УПЛ, але не пройшла Атестаційну комісію, яка вирішила віддати місце в Прем’єр – лізі рівненському «Вересу». Наступного року «Десна» займає 3 місце у Першій лізі, здобувши право грати перехідні матчі із представником УПЛ, і тепер вже за підсумками двобою з кропивницькою «Зіркою» (1:1,4:0) чернігівці вперше в своїй історії здобули путівку до сильнішого дивізіону країни, де вони провели минулий рік. В дебютному для себе чемпіонаті УПЛ «Десна» фінішувала на 8 місці (12 перемог, 5 нічиїх, 15 поразок, різниця м’ячів 35-41), лише на одне очко відставши від полтавської «Ворскли», яка виграла турнір у другій шістці, здобувши втішний Кубок Прем’єр- ліги.

У поточному чемпіонаті «Десна» стартувала з двох домашніх матчів: у першому чернігівці поступилися «Львову» 1:2 , а у другому перемогли «Ворсклу» – 2:0 і зараз знову посідають минулорічне 8 місце в турнірній таблиці. Дніпряни зараз, нагадаємо, на четвертій сходинці у таблиці, набравши чотири очки в стартових двох матчах, подолавши дома донецький «Олімпік» – 2:0 та зафіксувавши нічию у Запоріжжі проти луганської «Зорі» (1:1).

В складі «Десни» особливу увагу дніпровських вболівальників буде викликати Орест Кузик, який навесні цього року був одним з ключових гравців спортклубівців. Взагалі, в офіційних матчах між собою СК «Дніпро-1» та «Десна» ще не зустрічалися, але двічі проводили між собою спаринги. Рік тому команди зустрілися на «Дніпро-Арені» і завершили цей поєдинок з рахунком 2:2, при цьому дніпрянам довелося відігравати два м’ячі (Польовий, 79, Кожушко, 87 – Галєнков, 53, Головко,61), а минулої зими в Туреччині спортклубівці перемогли суперника 2:0 (Назаренко,50, Загальський,75).

Судитиме матч бригада арбітрів на чолі із одеситом Дмитром Бондаренком. Йому 35 років,а матчі УПЛ він обслуговує з 2017 року. Відзначимо, що одного разу він вже працював на грі за участю спортклубівців – 15 вересня минулого року СК «Дніпро-1» на власному полі поступився столичній «Оболоні-Бровар» з рахунком 1:3. В цій грі Бондаренко призначив по одному пенальті на користь кожної команди (обидва реалізували), гостям показав дві жовті картки, а дніпрянам одну, при цьому вилучивши за фол останньої надії Дмитра Башлая.

За матеріалами оф. сайтів клубів

11 серпня 2019 10:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46