Сьогодні 29 березня 2024 р.

Дніпро – Карпати 2:0. Україна, 8-й тур. Звіт

По материалам оф. сайта «Днепра»

Завдяки дублю Владислава Супряги, який міг оформити і хет-трик, спортклубівці довели поєдинок до впенвної перемоги.

В стартовому складі дніпрян у порівнянні з невдалим матчем в Олександрії відбулося досить багато змін, при цьому, що цікаво, уся оновлена п’ятірка грала в команді ще у другій лізі: у захисті на флангах вийшли Сафронов і Польовий, в середині поля з’явився тандем Когут-Сніжко (перший відбув дискваліфікацію, а для другого цей матч став першим в основному складі в УПЛ), а у напад повернувся Супряга.

Першими гострий момент створили гості: вже на 3-й хвилині Понде наважився на удар метрів з 23-х, і м’яч, влучивши у стійку воріт, пішов за межі поля. Господарі відповіли практично одразу, але пристрілка Супряги з близької відстані була прямо у руки голкіперу. Досить потужною вийшла атака господарів на 9-й хвилині.

Все почалось з того, що Супряга видряпав м’яч на бровці і кинув у прорив Когута, який далі зробив довгий пас через весь штрафний майданчик на Назаренка, а під удар Олександра кинувся захисник. А невдовзі дніпряни таки забили, але Сафронов спрямовував м’яч у сітку після пасу Кравченка, знаходячись в офсайді. А на 15-й хвилині вже двічі поспіль довелося вступати у гру Юрчуку, який двічі відбивав м’ячі на кутові з під поперечини після ударів Дубінчака і Халла. Але і спортклубівці не залишалися в боргу: знову простріл з права Когута замикав Назаренко, тепер практично у воротарському майданчику, але м’яч пройшов поруч із стійкою. Далі були два поспіль кутових у виконанні Кравченка, але а ні Логінову, а і Назаренку не вдалося пробити щільний захист львів’ян.

І все ж таки господарі дотисли суперника, коли перша половина гри вже минула свого екватору: захисники «Карпат» зуміли зупинити прохід Назаренка, але м’яч відскочив до Супряги, який влучно пробив у кут -1:0! Одразу рахунок міг подвоїти Чичиков, який був першим на підбиранні після стандарту Кравченка, але Олексій пробив прямо у руки Підківки.

Леви намагалися відвести гру від власних воріт і на деякий час їм це вдалося, проте дніпряни все одно були більш гострішими. На 37-й хвилині простріл з лівого флангу ледве не закінчився ударом Когута метрів з шести, але йому під ногу кинувся захисник і врятував свою команду. При цьому найгострішим моментом у воріт спортклубівців в другій частині першого тайму стала зрізка Логінова, коли м’яч пройшов над поперечиною воріт Юрчука.В іншому львів’яни намагалися бити з за меж штрафного майданчику і кожна їх спроба була невдалою.

Другий тайм розпочався атаками гостей, і вже на 52-й хвилині Мартінс втратив вірний гольовий момент,коли опинився на одинці із Юрчуком, але голкіпер дніпрян в шпагаті відбив удар суперника. Поступово господарі відвели гру від власних воріт, і в цілому досить впевнено контролювали події на полі. Тільки в середині другого тайму гості зуміли створити ще один небезпечний момент, коли в падінні головою бив Понде, але м’яч пройшов над поперечиною. А от дніпряни власні моменти тепер не марнували. Після перспективного стандарту у виконанні Кравченка, Супряга був затриманий руками у штрафному майданчику суперника і арбітр призначив 11-метровий удар: пенальті чітко виконав сам постраждалий – 2:0 і дубль Владислава Супряги!

Після другого голу господарі стали почуватися себе ще більш впевненіше, а футбол пішов більш відкритим. На 77-й хвилині спочатку Когут двічі бив по воротах суперника після подачі з кута поля і двічі захисники левів виносили м’яч з лінії воріт, а одразу після цього пішла контратака гостей, яка закінчилася ударом Дженнінгса в поперечину. Крім того, занадто жорстка гра команд вже била за край, тому на полі почали спалахувати пристрасті.

Чудову комбінацію провела наша команда на 86-й хвилині – Супряга знайшов пасом Назаренка, а той прострелив вздовж штрафного майданчику, і Булеці не вистачило лічених сантиметрів,щоб замкнути пас партнера. Міг оформити хет-трик і Супряга, але Влад пробив головою вище воріт з лінії воротарського майданчику. В кінці гри власну порцію оплесків зірвав і голкіпер дніпрян Юрчук, який провів свій перший «сухий» матч на рівні УПЛ.  У підсумку спортклубівці довели поєдинок до впенвної перемоги!

ДНІПРО – КАРПАТИ – 2:0
Голи:
Супряга (27, 71, з пенальті).
Дніпро: Юрчук, Сафронов, Лопирьонок, Логінов, Польовий, Кравченко, Сніжко (Батагов, 70), Когут (Булеца, 80), Чичиков, Назаренко, Супряга (Куліш, 90).
Карпати: Підківка, Дубінчак, Т. Халл, Ковтун, Мартінс, Вакуленко (Войковіч, 82), Кльоц, Дженнінгс, Якімець (Кіриленка, 64), Понде, Бойчук (Козак, 85).
Попередження: Когут (60), Польовий (63), Кравченко (79) – Вакуленко (68), Понде (79).

20 вересня 2019 20:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46