Сьогодні 20 квітня 2024 р.

ТМ. Дніпро – Динамо (Батумі, Грузія) 2:1. Перемога на доріжку

Основу дніпрян у заключному спарингу поточного міжсезоння, в якому спортклубівцям протистояв віце-чемпіон Грузії, склали ті, хто не грав напередодні у матчі проти «Кайрату». Тільки Батагов знову вийшов з перших хвилин, але тепер на позиції центрального захисника, залишивши опорну зону для іншого юніора  – Кіреєва. Сніжко, Чичиков і Хобленко виходили у вчорашньому матчі на заміну, тому не отримали потрібного навантаження і зараз вийшли з перших хвилин.  До цього додамо, що в обох матчах не брали участь Кравченко і Лопирьонок, які відновлюються після застуди.

За рівної гри, перший гострий момент створила грузинська команда – Вагнер отримав передачу з правого флангу і міг бити сам, але вирішив віддати передачу партнеру, який поцілив вище поперечини.  А потім динамівці отримали право на пенальті – арбітр зустрічі побачив гру рукою з боку Чичикова, але тут блискуче проявив себе Кліщук, який намертво взяв 11-метровий удар від Фламаріона.

І одразу ж дніпряни відкрили рахунок. Сніжко, що вийшов на гру з капітанською пов’язкою, кинув у прорив Назаренка, який дійшовши до лицевої лінії прострелив уздовж воротарського майданчику, а там Тейлор фактично увійшов у ворота разом з м’ячем – 1:0!  На це батумці відповіли потужним ударом Мумачашвілі у поперечину. В цілому гра тривала на зустрічних курсах, при цьому вона ставала все більш жорсткою, і після одного з таких стиків, коли на полі ледве не почалася бійка, рефері вирішив вилучити з поля Сніжка.

Поки готувалася заміна на Ді Франко, «Динамо» у більшості повністю перехопило ініціативу і створило три непогані нагоди відігратися, але кожного разу на заваді суперникам ставав Кліщук, який у красивому стилі ліквідував загрози після двох ударів Джигаурі і все того ж Фламаріона. Коли команди знову почали грати у рівних складах, то і перевага грузинів згасла. При цьому на 41-й хвилині арбітр мав усі підстави призначити пенальті у ворота «Динамо», але тепер він не відреагував на гру рукою батумця у власному штрафному майданчику.

Другий тайм активніше почали динамівці, і вже на 53-й хвилині Фламаріон знову опинився перед Кліщуком, і в черговий раз Андрій продемонстрував свою майстерність, перегравши опонента у ближньому бою.  Поступово дніпряни перевели гру на чужу половину поля і після виконання стандарту м’яч відскочив до Чичикова, якому залишалося влучити у ворота метрів з п’яти, але на шляху м’яча стала рука захисника «Динамо», і арбітр таки призначає пенальті у ворота батумців. З 11-метрової позначки влучно пробив Хобленко, який, як і Тейлор, забив свій перший гол за спортклубівців, нехай і у контрольному поєдинку. 

Далі команди обмінювалися гострими випадами. У дніпрян запам’ятався рейд на лівому фланзі Шаповала, удар вище воріт Сабатіні та жорстка, але у межах правил, гра у відборі юного Кіреєва. На 67-й хвилині знову звернув увагу до себе арбітр, призначивши вільний удар у ворота дніпрян в їх штрафному майданчику за гру лежачи Сватка, але м’яч після удару з десяти метрів застряг у стінці.

За чверть години до завершення поєдинку динамівці змінили пів складу, а от у дніпрян дебютував Цуріков, який вже відновився після тривалої травми і вийшов на полі у своїй перші грі за спортклубівців. Ще пізніше вийшли чемпіони світу Супряга і Булеца, який відзначає сьогодні своє 21-річчя. Саме Супряга міг довести рахунок до великого, коли у своєму фірмовому рейді зі своїй половини поля втік на побачення із воротарем, але трохи сильно відпустив м’яч, і голкіпер встиг завадити завдати удар. Подібний же рейд здійснив і Булеца, але останнього захисника він переграти не зумів.

Вже у компенсований час рефері призначив третій пенальті у матчі, знову за гру рукою, тепер у Коркішка, при цьому і Дмитро залишив поле через сперечання з арбітром. Цього разу Тевдорадзе таки переграв Кліщука, але одразу голу пролунав фінальний свисток – 2:1 дніпряни завершують збір перемогою!

ДНІПРО-1 – ДИНАМО – 2:1
Голи: Тейлор (18), Хобленко (57, з пенальті) – Тевдорадзе (90+2, з пенальті).
Дніпро-1: Кліщук, Шаповал, Батагов, Сваток, Чичиков, Кірєєв, Сніжко (Ді Франко,39, Коркішко,62), Сабатіні, Назаренко (Булеца,81), Тейлор (Цуріков,75), Хобленко (Супряга,79).
На 17-й хвилині Фламаріон не реалізував пенальті (воротар).

 

16 лютого 2020 19:24







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57