Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Чеснаков: «Динамо» нас гоняло, вынуждая ошибаться…»

Капітан «Ворскли» Володимир Чеснаков – про стартовий відрізок чемпіонату, непередбачуваність футболу та «приховані» завдання на сезон

– Сім очок у чотирьох матчах – це задовільний «улов»?
– Ну, очевидно, задовільний! По-перше, така кількість очок – у принципі непоганий показник. По-друге, ми встигли зіграти з двома найсильнішими командами України… Так, у зустрічі із «Зіркою» трохи пощастило, там, у принципі, все до нічиєї йшло. Зате минулого туру наприкінці матчу мали моменти, щоби взяти три бали. За це й любимо футбол – за непередбачуваність!

– Про непередбачуваність: у стартових турах «Ворскла» пережила один зрив – 0:3 з «Шахтарем»; як усе ж таки можна пояснити його, особливо з огляду на 0:0 із «Динамо»?
– Треба пам’ятати, що ми створили пару непоганий епізодів, просто не реалізували їх. Плюс до того, третій гол пропустили вже перед фінальним свистком. У принципі, й кияни могли нас перемогти з великим рахунком… Вийшло так, як вийшло, у футболі все неможливо прорахувати.

– В уже епохальній зустрічі проти підопічних Олександра Хацкевича вся оборонна ланка полтавців – і центр, і фланги – допустила величезну кількість помилок. При тому, що саме захисна фаза гри вважається «козирем» підопічних Сачка…
– Правильне запитання. Справді: помилялися дуже багато, причому вся команда, не лише конкретна лінія… Що сказати? Нам протистояв віце-чемпіон, колектив європейського рівня з класними футболістами. От вони нас і ганяли, змушували помилятися. Визнаю: для нас усе добре завершилося. Маємо зробити висновки.

– Що змінилось у тренувальному процесі Вашої команди з поверненням у клуб Івана Балана?
– Вони з Василем Сачком однодумці… Стало більше ігрових вправ, частіше «зустрічаємося» з м’ячем. Але загалом працюємо за наміченим раніше курсом.

– Іще напередодні старту чемпіонату більшість фахівців була одностайна: після «Динамо» та «Шахтаря» найкращим добором гравців володіють «Олександрія» та «Ворскла». Чи бачите себе претендентами на «бронзу»?
– Це такі висновки виходять із нашого літнього посилення? А те, що взимку від нас пішло 10 людей?.. Хочемо виступити якнайкраще, кожен перед собою ставить високі завдання. Проте гучних заяв не збираємося робити. Краще мовчати й працювати. А наприкінці сезону порахуємо очки.

– Зустріч п’ятого туру проти «Сталі», з одного боку, нагадає боротьбу за Трофей престижу в минулому сезоні, а з другого стане протистоянням досвіду-стабільності та молодості-завзятості. Погоджуєтеся?
– Так і є, причому саме це насторожує мене: від юних команд не знаєш, чого очікувати. Приміром, останній матч кам’янчан у Львові: стартові 20 хвилин вони чудово грали, перемагали, могли ще пару разів забити, а що було в другому таймі? Наша ціль – виграти, порадувати людей. Але, наголошую, від таких колективів, як нинішня «Сталь», усього треба чекати.

11 серпня 2017 15:42







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16