Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Україна, 27-й тур. Десна – Зоря. Анонс матчу

В принциповому матчі в Чернігові зустрінуться претенденти на медалі чемпіонату, отже результат матиме надважливе значення.








Десна (Чернігів)
Зоря (Луганськ)
21 червня. Початок – 19:30
Чернігів.
Стадіон ім. Гагаріна
Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)
Дискваліфіковані: Абу Ханна, Лєднєв, Цвек (всі – «Зоря»)
Пряма телетрансляція – канал УНІАН

«Десна» прийматиме команду, з якою зараз ділить 3-4 місця у таблиці (обидва колективи мають по 49 очок) – луганську «Зорю». Й, не дивлячись на те, що у цьому турі Україна де-факто отримала нового-старого чемпіона («Шахтар» після перемоги над «Олександрією» гарантував собі новий титул), саме матч у Чернігові можна назвати центральним.

«Десна» нарешті повернулася з 4-матчевої гостьової серії – в чемпіонаті у Чернігові сіверяни востаннє грали ще 7 березня, й це був як раз матч… з «Зорею». Й тепер чернігівці починають 5-матчеву серію ігор удома. Одночасно цей тур стане останнім у першому колі змагань першої шістки…

Але цікавішим має бути не статистика, а те, що відбуватиметься на полі, адже там зійдуться команди, які не тільки мають якісних гравців: і Олександр Рябоконь, і Віктор Скрипник побудували колективи, які сильні командною взаємодією, й де, як правило, кожен працює, у першу чергу, не на особисті показники, а на результат свого клубу.

Перемога надважлива для обох колективів, адже, у разі, якщо «Динамо» переграє «Колос», відрив команди яка програє у Чернігові, від киян складе 6 очок. А це значить, що лише переможець продовжить реальну боротьбу за «срібло» та місце у Лізі чемпіонів. До того ж, той, хто здобуде три очки на стадіоні імені Гагаріна, одноосібно посяде поточну 3-тю сходинку.

Сказати хто фаворит протистояння – складно. З одного боку «Зоря» після поразки від «Динамо» захоче реабілітуватися, до того ж, клуб з Луганська не перший рік веде боротьбу за медалі УПЛ та має багатий досвід. З іншого боку Скрипник не зможе розраховувати на дискваліфікованих Абу Ханна, Лєднєва та Цвека – важливих виконавців для свого колективу. У «Десни» матч пропустить Гуцуляк, який відновлюється від пошкодження, втім, на флангах півзахисту у Олександра Рябоконя є варіанти як з Картушовим та Калітвінцевим, так й зі Стареньким та Кузиком. Теоретично на цих позиціях можуть вийти навіть молоді Євгеній Белич або Юхим Конопля.

Історія протистоянь

У радянські часи команди зустрічалися чотири рази, й лише одного разу: у 1962 році, «Десна» змогла відібрати очки у суперника, зігравши 1-1. Всього ж на рахунку «Зорі» 3 перемоги та різниця м’ячів 10-4, на користь луганчан.

Статистика українських часів: з 15 зустрічей команд «Десна» виграла 5, програла 7 та звела унічию ще 3 матчі (різниця забитих-пропущених м’ячів 25-16 на користь «Зорі»).

Психологічно важливого успіху деснянці досягли в останній зустрічі команд 7 березня 2020 року: 1-0 (переможний гол на рахунку Філіппова). Ця перемога стала пам’ятною ще й тому, що до цього востаннє вдома «Десна» перегравала «Зорю» 28 квітня 2001 року…

Цікаві факти та можливі події

«Десна» утримує клубний рекорд, забиваючи голи в 7-ми поспіль матчах УПЛ – 17 м'ячів.

«Зоря» обходиться без нічиїх в чемпіонаті з 19 жовтня минулого року 16 ігор поспіль: 11 перемог та 5 поразок.

«Зоря» може в Чемпіонатах на полях суперників може 60-й раз зіграти внічию.

«Десна» може в УПЛ 10-й раз зіграти внічию.

Олександр Рябоконь біля керма різних клубів УПЛ може стати свідком 50-го домашнього голу своїх підопічних (ще 1 м'яч).

21 червня 2020 11:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57