Сьогодні 29 березня 2024 р.

Блавацький: «Експериментуємо з лінією оборони»

Головний тренер ПФК «Львів» Богдан Блавацький прокоментував нічию з «Агробізнесом» у товариському матчі та підбив підсумки першого тренувального збору «синьо-золотих левів» у підготовці до сезону-2019/2020.

– Богдане Ігоровичу, як Ви прокоментуєте бойову нічию ПФК «Львів» з «Агробізнесом» у заключній товариській грі першого тренувального збору?
– Хороший і результативний матч вийшов. 25 хвилин першого тайму грали так, як і планували. На подальший перебіг подій вплинула вимушена заміна Мартана. У подальшому дещо бракувало взаєморозуміння оновленій парі центральних півзахисників. Дали «Агробізнесу» привід повірити у свої сили, вони заробили два 11-метрових удари через наші ж помилки позаду.

– Що скажете про арбітраж у цій зустрічі? У контрольній грі було призначено одразу три 11-метрових удари…
– Думаю, арбітр в усіх трьох випадках поставив справедливі 11-метрові удари. Єдине питання у мене залишилося по епізоду, коли захисник відверто збив Шину у власному штрафному майданчику, і при цьому обійшлося без покарання. Фол там був стовідсотковий.

– Зважаючи на шість забитих м’ячів, чи задоволені Ви підсумковим рахунком?
– Радує, що, програючи 1:2, ми зуміли перебудуватися і забити ще два м’ячі. Прикро, що пропустили у кінцівці. Але це контрольна, а не офіційна гра. Не стільки важливий рахунок, як інформація, яку ми отримали. Будемо думати над внесенням оптимальних коректив у склад та тактику.

Непогано себе показали у другому таймі Пентелейчук та Хімчак, які потроху вливаються до колективу. Шина забив і свою задачу виконав. Але ще доведеться поламати голову над тим, кого випускати на позицію нападника.

– У спарингу з «Агробізнесом» команда з Волочиська плигнула вище голови чи «Львову» ще треба додавати по грі?
– Однозначно, нам ще потрібно додавати. «Агробізнес» зіграв так, як ми дозволили йому зіграти. Нічим суперник не здивував. Вони забили три м’ячі, можу їх лише привітати. Хотілося б, щоб у нас було більше завершень атак, щоб хлопці частіше били по воротах.

Але, якщо порівнювати цю гру зі спарингом з тернопільською «Нивою», наша команда виглядала краще. Забили три голи, могли відзначитися ще. Неприємно здивувало, що тричі пропустили. Але наразі поки експериментуємо з лінією оборони, де також присутні потенційні новачки.

– Перший тренувальний збір «синьо-золотих левів» підійшов до завершення. Як підсумуєте роботу команди у ці два тижні і чого очікуєте від другого збору?
– Перший збір завершився, він виявився достатньо інформативним. Намагалися відновити фізичний та функціональний стан гравців до того рівня, який вони мали під час змагального періоду. Також переглянули низку футболістів, які можуть поповнити склад команди.

Хотілося б, щоб до старту другого збору хлопці підійшли здоровими. І Мартан, і Пернамбуко, які не дограли матч з «Агробізнесом», і інші гравці, що мають мікротравми. Те ж саме стосується Сабіно. Його сильно бракує у середині поля. Як тільки відновиться від травми – повернеться до тренувань та ігор.

Другий збір буде інтенсивнішим, адже ми маємо підійти до початку чемпіонату у всеозброєнні. Хочеться, аби усі гравці були у строю. Думаю, ігри з «Оболонню-Бровар» та «Волинню» будуть ще цікавішими, аніж остання з «Агробізнесом».

4 липня 2019 16:24







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46