Сьогодні 28 березня 2024 р.

ТМ. Карпати – Кауно Жальгіріс (Литва) 1:1. Багато моментів, але мало голів

У суботу, 12-го жовтня, у Львові відбувся товариський матч між львівськими «Карпатами» та литовським «Кауно Жальгірісом». Цим міжнародним спарингом «леви» заповнили паузу, яка виникла у зв’язку з матчами національних збірних.

Обидві команди провели певну ротацію перед протистоянням на «Україні», адже чимало гравців вирушили у свої збірні. Що стосується «Карпат», то через виклики до своїх національних команд у цьому спарингу не змогли зіграти: Марвін Мартінс, Тім Халл, Александру Бойчук, Кірил Кіриленка та Владислав Дубінчак. Через хворобу гру пропускали Сергій Вакуленко та Володимир Якімець. Також досі травмовані Олександр Кучер, Андрій Бусько та Фране Войковіч. Натомість Олексій Гуцуляк, який вже відновився від ушкодження, вийшов у стартовому складі на цей поєдинок.

Активніше на старті зустрічі виглядали підопічні Романа Санжара: вже в дебюті зустрічі карпатівці заробили право на штрафний – Олексій Гуцуляк завдав удару, але м’яч влучив у стінку. Згодом класну нагоду не використав Жоао Діого Дженнінгс – бразилець отримав передачу від Єгора Назарини, проте якісно у підкаті зіграв захисник «Жальгіріса». У наступній же атаці знов-таки Жоао міг забивати, втім після передачі від Петра Харжевського карпатівець пробив повз ворота. Та все ж через кілька хвилин форвард досяг свого та відкрив рахунок. Ростислав Лях виконав блискучу передачу з лівого флангу на Дженнінгса, який головою переправив круглого у сітку воріт суперника – 1:0!

Дуже швидко «зелено-білі» могли подвоїти свою перевагу, однак удар Артема Козака парирував кіпер, а Олексій Гуцуляк пробив повз ціль. Заключні 15 хвилин першого тайму литовці почали активніше діяти в атаці і перед самою перервою зуміли зрівняти рахунок. Рокас Крушнаускас виграв силову боротьбу в Олексія Ковтуна та холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч – 1:1.

Зі стартових хвилин другого тайму карпатівці могли вийти вперед, але удар головою Крістіана Понде виявився неточним. Також непогану нагоду мав Дмитро Кльоц, проте постріл півзахисника «левів» зі штрафного удару пройшов у декількох сантиметрах від стійки воріт «Кауно Жальгіріса». Згодом схожий шанс не використав Остап Притула. Два небезпечних моменти до свого активу записав Толочко: спочатку Роман пробив вище воріт, а після його наступного удару м’яч влучив у сітку воріт, але із зовнішнього боку. Під завісу зустрічі Гішам Лейоус не використав, здавалось би, вбивчу нагоду – ізраїльтянин пробив повз ворота з близької відстані.

Отож, товариський матч завершується дружньою нічиєю – 1:1.

КАРПАТИ – КАУНО ЖАЛЬГІРІС – 1:1
Голи: Дженнінгс (23) – Крушнаускас (44).
Карпати (стартовий склад): Кудрик, Лях, Веремієнко, Ковтун, Харжевський, Вербний, Назарина, Дженнінгс, Ді Франко, Козак, Гуцуляк. Запасні: Підківка, Авраменко, Векляк, Сільченко, Кльоц, Толочко, Мохамед, Лейоус, Понде, Притула.

 

 

12 жовтня 2019 20:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07

Андрієвський. 100 матчів за Динамо

 

18 березня 2024 17:16