Сьогодні 28 березня 2024 р.

Сталь – Александрия 1:2. Украина, 31-й тур. Отчет

По материалам оф. сайта «Александрии»

Які б місця в турнірній таблиці не займали сьогоднішні суперники, зустрічі між ними завжди проходили в цікавій та безкомпромісній боротьбі. Не став винятком і звітний матч.


Інтерес до гри підігрівався ще й тим, що обидві команди мали вирішувати свої завдання в чемпіонаті. Олександрійцям було достатньо не програти цю гру, щоби завоювати «Кубок престижу», а от господарям поля лише перемога давала надію на збереження прописки в елітному дивізіоні.

Тому, з перших хвилин обидві команди намагалися захопити ініціативу. Перший гострий момент виник біля воріт гостей, коли Мар’ян Мисик пройшов правим флангом і змістився в центр – після його ударум’яч пролетів вище воріт Владислава Леванідова. 

«Олександрія» нанесла удар у відповідь, створивши на 20 хвилині два гострих моменти біля воріт «Сталі». Спочатку Сергій Чеботаєв майже з лінії штрафного майданчика влучив у ногу захисника, від якого м’яч відлетів прямо в руки Германа Пенькова, а за кілька секунд Євген Протасов після передачі Андрія Цурікова головою пробиває вище воріт.

Олександрійські футболісти продовжували атакувати і створювати гольові моменти. Запам’ятався стандарт у виконанні Василя Грицука, після якого Андрій Бацула з льоту влучив у Гліба Грачова, а в кінці першого тайму Віталій Пономар головою не дотягнувся до м’яча після подачі Андрія Бацули.

Після перерви гравці «Олександрії» повністю заволоділи ініціативою і почали створювати момент за моментом біля воріт «Сталі».

На початку другого тайму хорошу передачу активного Андрія Бацули не зуміли замкнути Андрій Цуріков та Віталій Пономар. На 54 хвилині Пономар отримав м’яч після чудової передачі Грицука в центрі штрафного майданчика, обіграв кіпера господарів, але в останній момент захисник вибив м’яч, який летів в пусті ворота. Чудові нагоди відкрити рахунок втратили Андрій Цуріков, Євген Банада та Андрій Гітченко.

Нарешті, на 75 хвилині багатоходова комбінація наших гравців принесла їм успіх. Василь Грицук прекрасним пасом знайшов Андрія Бацулу, який з гострого кута невідпорним ударом відкриває рахунок – 0:1.

За три хвилини Андрій Цуріков замикає націлену передачу Сергія Старенького з правого флангу – 0:2.

Маючи перевагу в два м’ячі, олександрійці продовжували атакувати. Хороші шанси довести рахунок до розгромного мали Сергій Чеботаєв та Дмитро Шастал. Після удару Сергія господарів виручив Герман Пеньков, а Дмитро після подачі Сергія Старенького головою пробив поруч дального кута воріт.

Лише на останніх хвилинах господарям вдалося скоротити рахунок. Після подачі з флангу Владислав Леванідов порушив правила проти Ореста Кузика і арбітр матчу Анатолій Абдула призначив у ворота «Олександрії» пенальті, яке чітко реалізував Мар’ян Мисик.

Змінити рахунок наші гравці могли в компенсований арбітром час, коли після стандарту у виконанні Василя Грицука Олексій Довгий головою не влучив у ворота суперника.

Сьогоднішня перемога дозволила олександрійцям завоювати сьоме місце в турнірній таблиці та завоювати «Кубок престижу».

СТАЛЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 1:2
Голи:
Мисик (90+1, з пенальті) – Бацула (76), Цуріков (78).
Сталь: Пеньков, Еберт, Ощипко, Грачов, Джонатан Перейра, Месхі, Гор Малакян (Копитов, 74), Задерака (Хоцяновський, 57), Мисик, Кузик, Климчук (Тіаго, 46).
Олександрія: Леванідов, Чеботаєв, Протасов (Старенький, 65), Довгий, Пономар (Сітало, 72), Цуріков (Шастал, 81), Гітченко, Грицук, Шендрік, Бацула, Банада.
Попередження: Гор Малакян (67), Хоцяновський (71) – Банада (26), Шендрік (85), Чеботаєв (89).

12 травня 2018 18:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46