Сьогодні 28 березня 2024 р.

Олимпик – Днепр 3:2. Украина, 12-й тур. Отчет

Наприкінці першого кола «Дніпро» зазнав трьох поразок поспіль, не забивши у цих матчах жодного голу. Напевно, тому Дмитро Михайленко й дещо перебудував лінію атаки, випустивши з перших хвилин Булецу та Коркішка (тут не можна не згадати й про травму Чичикова). При цьому на правий фланг був відправлений Когут.

Якщо гостьва команда потерпала від ушкоджень футболістів (окрім Чичикова, не міг грати Гуйє), то «Олімпік» недорахувався дискваліфікованого Завійського. Цікава колізія виникла навколо Ксьонза, який також значився на сайті Прем’єр-ліги у числі тих, хто не мав права грати. Але він опинився у складі, але, як з’ясувалося, термін його дискваліфікації сплив. УПЛ, ймовірно, банально помилилася, а КДК, який й ухвалює вердикти про дискваліфікацію, свої рішення не публікує…

Звичайно, команда Михайленка була рішуче налаштована на виїзний двобій з «Олімпіком», розуміючи, що для продовження боротьби за потрапляння до чільної шістки треба брати очки. Пам’ятали і про матч першого кола, коли «Дніпро» виграв, але при цьому донецька команда мала багато можливостей забити.

Обопільно гострим з самого початку складався і новий матч. Вже на 3-й хвилині ледь не забили господарі: Євген Пасіч влучив головою у стійку після подачі з лівого флангу. І майже одразу спрацював закон про те, що буває з тими, хто не забиває. Ігор Когут у дотик переправив м’яч до сітки після прострілу Дмитра Коркішка.

«Олімпік» помітно більше працював з м’ячем і на 11-й хвилині знайшов шлях до воріт Юрчука. Максим Тейшейра отримав вчасну коротку передачу поміж центральних захисників і пробив повз нашого воротаря. Невдовзі небезпечним був і удар здалеку Пасіча, який відбив Юрчук, і вихід на ворота під кутом Шахаба.

Ближче до середини тайму гра дещо заспокоїлася, і «Дніпро» став частіше переходити до власних атак. Небезпечно бив здалеку Сафронов (його удар відбив Кринський), виконали декілька флангових передач його партнери. Той же Сафронов замикав головою подачу Кравченка зі штрафного – вище воріт.

Ще протягом першого тайму було помітно, що у складі «Дніпра-1» готується вихід на поле Юрія Вакулка. Як з’ясувалося після поновлення гри, він замінив Сергій Кравченка – капітан зазнав пошкодження.

На початку другого тайму знову більш небезпечно атакував «Олімпік». Двічі шанси були у Шахаба, але він невдало зіграв на добиванні, а потім не зміг переграти майже наодинці Юрчука. Затишшя, яке настало потім, команди перервали цілим вибухом подій в середині тайму.

Порушником спокою став Сафронов. За дві хвилини він отримав дві жовті картки, а зі штрафного, призначеного за його порушення, було забито гол. Балашов навісив на дальній кут воротарського, звідки Кравчук потужно пробив під поперечину. На щастя, від психологічної ями нашу команду врятував швидкий гол у відповідь. Назаренко, що ледь вийшов на заміну, скористався неузгодженістю Гришка та Кринського та, обікравши їх, закотив м’яч у порожні ворота.

Звичайно, остання чверть гри пройшла під знаком чисельної нерівності суперників. «Олімпік», випустивши Джеффрі, додав потужності своїм атакам. Джеффрі міг забивати, як і раніше Балашов, а зробити це судилося Вантуху. Він влучно пробив під дальню стійку після дуже простого розіграшу штрафного на лівому фланзі. На останніх хвилинах дніпряни, навіть незважаючи на меншість, пішли у навалу, але втретє відігратися не зуміли.

«Олімпік» (Донецьк) – «Дніпро» – 3:2
Голи:
Тейшейра (11), Кравчук (69), Вантух (81) – Когут (4), Назаренко (70).
Олімпік: Кринський, Ксьонз, Гришко, Лук’янчук, Вантух, Цимбалюк, Кравчук, Політило, Є.Пасіч (Джеффрі, 78), Тейшейра (Імері, 88), Шахаб (Балашов, 62).
Дніпро: Юрчук, Сафронов, Лопирьонок, Логінов, Польовий, Кравченко (Вакулко, 46), Батагов (Назаренко, 67), Булеца (Шаповал, 72), Коркішко, Когут, Супряга.
Попередження: Супряга (38), Вакулко (61), Сафронов (66), Польовий (84).
Вилучення: Сафронов (68, друге попередження).

26 жовтня 2019 18:54







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46