Сьогодні 19 квітня 2024 р.

ТМ. Минай – Марибор (Словения) 0:3. Три пробоины от вице-чемпиона

У третьому спарингу в Туреччині «Минай» програв віце-чемпіонам Словенії – «Марібору». Пропустивши на початку гри, українці створили ще в першому таймі декілька дуже хороших моментів, які, на жаль, не реалізували. А наприкінці матчу, коли всі сили направили в атаку, суперник двічі забив з контратак.

Проте цей спаринг слід занести «Минаю» в актив. Адже на європейському рівні він ще не грав із командами, які мають досвід ігор в Лізі чемпіонів. Тому це дуже корисний досвід.

Цей товариський поєдинок українська команда вирішила зіграти за звичною схемою в три захисники, два латералі, насиченим центром поля та двома нападниками.

На жаль, традиційно для спарингів в Туреччині минайці першими пропустили. Після стартових десяти хвилин словенці заробили кутовий і вдало його реалізували – якщо удар головою був відбитий, то добивання – ні.

Варто відзначити, що грали підопічні Василя Кобіна проти дуже організованого суперника – словенці вміло діяли як в обороні, так і в атаці, володіли з м’ячом, грамотно виходили з під пресингу.

Проте закарпатці не розгубилися проти таких опонентів. І ближче до середини тайму зуміли налагодити свою гру – була командна швидкість, яка дозволяла просувати атаки і за якими не встигали імениті словенці. Завдяки цьому моменти були в Угочукву, Шпака, Сніжка. Але їх ударам не вистачало точності.

Найвірогіднішим був шанс у нашого нігерійця – в закарпатців пройшов навіс в чужу штрафну, рикошет, і в Уго була можливість з двох метрів розстрілювати ворота ударом головою. На жаль, він вийшов невдалим – м’яч ударився об землю і опустився прямо в руки голкіперу.

В другому таймі словенці були вже більш обережнішими і не давали багато простору «минайцям». Проте вони і так знаходили атаки – рахунок зрівнювати міг Ахмедзаде, який отримав пас в штрафну, розвернувся і пробив, але голкіпер обрав правильну позицію і парирував удар.

Так тривало до 75-ї хвилини, допоки тренерський штаб «Минаю» вирішив перебудувати гру команди та зробити її більш атакуючою. А ще, коли у гру увійшло відразу шісь нових футболістів. Закарпатці пішли великим силами в атаку, чим скористалися гравці «Марібору». Їх контратаки були просто вбивчими – вони швидко виходили з оборони і втікали то два в два, то три в три. Як наслідок – українці пропустили ще двічі.

Могли «минайці» наприкінці матчу забити гол престижу. Але Мілевському не вистачило зовсім трохи, аби завершити простріл справа у штрафну словенців, а пізніше Шиндер не попав у площину воріт з семи метрів – цілив у дальній кут, але пройшло поруч зі стійкою.

Наступний товариський матч «Минай» проведе у вівторок, 2 лютого.

МИНАЙ (Україна) – МАРІБОР (Словенія) – 0:3
Голи:
Піхлер (14), Матко (76), Кронаветер (83).
Минай: Каніболоцький (Попович), Матіч (Кополовець), Карась, Малепе, Чушенко (Петрусенко), Книш (Хахльов), Сніжко (Маємбе), Нурієв , Ахмедзаде (Шиндер), Шпак (Ткачук), Угочукву (Мілевський).

31 січня 2021 20:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57