Сьогодні 28 березня 2024 р.

ТМ. Днепр – Жетысу (Казахстан) 1:1. Мирное начало

У першому матчі другого турецького збору поточного міжсезоння тренерський штаб дніпрян, у протистоянні з п’ятою командою чемпіонату Казахстану минулого сезону, в основному виставив перевірених гравців – дев’ятеро складали основу восени, Адамюк на правому фланзі захисту вже колись грав під кермом Дмитра Михайленко, і фактично з нових імен було введено в середину поля тільки Ді Франко.

Дніпряни розпочали гру значно активніше за суперника.
Українська команда багато тримала м’яч, але ніяк не вдавалося довести справу до заключного удару. Лише у дебюті гри вдалося побити Коркішку, але м’яч влучив у Ішханяна, який опинився в нокдауні. Активно діяв на правому фланзі Адамюк, який у продовж шести хвилин тричі гострі простріли, але воротар і захисники випереджали дніпрян, які вже готові були замикати передачу партнера. Був і спірний момент і у штрафному майданчику казахської команди, але арбітр вирішив не призначати пенальті після падіння Булеци. Та все ж таки перевага спортклубівців далася взнаки. Кравченко чудовим довгим пасом знайшов Супрягу, і форвард дніпрян впевнено переграв голкіпера потужним ударом під поперечину -1:0.

Дніпряни продовжили тиск. Хороша комбінація закінчилася ударом Булеци, але трохи завадив рикошет. Далі перспективний штрафний виконував Коркішко, але м’яч пройшов повз воріт. Ну, а в кінці тайму два моменти не використав Супряга, якому тепер вже не вдалося переграти Колбунова з близької відстані. Вже у компенсований арбітром час Булеца опинився на ударній позиції, але з гострого кута він пробив у сітку із зовнішнього боку. Про повну перевагу дніпрян говорить той факт, що за весь перший тайм «Жетису» завдав тільки один удар по воротах, при цьому настільки неточний, що м’яч залишив межі стадіону.

У перерві обидві команди повністю змінилися склади, при цьому у казахського клубу вийшов склад, що наближений до оптимального, а крім того у другому таймі спортклубівцям довелося ще і грати проти вітру. І вже на початку тайму «Жетису» заробив право на стандарт, після виконання якого Кліщуку довелося вступати у гру, вибиваючи м’яч з під ніг суперника.


Загалом казахстанці стали більше володіти м’ячем, проте захист дніпрян діяв переконливо, не допускаючи того, щоб суперники завдавали удари по воротах. Перший влучний постріл стався тільки на 63-й хвилині, коли Кліщук відбив з ближнього кута удар Живковича. Але невдовзі суперникам таки вдалося зрівняти рахунок – Наумов вистрибнув вище всіх після кутового і спрямував м’яч у сітку.

Одразу ж після пропущеного голу міг вивести вперед спортклубівців Хобленко, якого сам на сам із воротарем вивів Вакулко, але переграти голкіпера Олексію не вдалося. Невдовзі той же Хобленко заробив стандарт неподалік штрафного майданчику суперника, і воротарю «Жетису» довелося рятувати команду після удару Шаповала у нижній кут. А після кутового у виконані Назаренка, той же Шаповал завдавав удар головою, але поцілив у стійку.

Проте і суперники не відсиджувалися в обороні – Тошев втік від захисників і пробив у дальній кут, але трохи неточно.

В заключні чверть години гри активніше виглядали дніпряни, які до останнього намагалися вирвати перемогу, але реалізувати ігрову перевагу їм так і не вдалося, хоча моменти для взяття воріт були, особливо перед самим фінальним свистком, коли можна згадати удари Батагова і Хобленка.

ДНІПРО-1
(Україна) – ЖЕТИСУ (Талдикорган, Казахстан) – 1:1
Голи:
Супряга (27) Наумов (65).
Дніпро-1
(1-й тайм): Юрчук, Адамюк, Папа Гуйє, Логінов, Польовий, Кравченко, Ді Франко, Когут, Коркішко, Булеца, Супряга. (2-й тайм): Кліщук, Шаповал, Сваток, Лопирьонок, Чичиков, Батагов, Вакулко, Сніжко, Лукас Тейлор, Назаренко, Хобленко.

9 лютого 2020 19:16







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46