Сьогодні 29 березня 2024 р.

Україна, 8-й тур. Львів – Олімпік. Анонс

У Львові відбудеться протистояння головних невдах початку сезону, які наразі посідають дві останні строчки в турнірній таблиці.

«Львів» – «Олімпік» (Донецьк)
21 вересня, початок – о 14.00
Львів. Стадіон «Україна»
Головний суддя: Дмитро Кутаков (Київська область)
Пряма трансляція – телеканал «Футбол 2»

Зміна головних тренерів в командах, які замикають турнірну таблицю – процес цілком обґрунтований, тому не викликає жодних здивувань. На відміну від львів'ян, «Олімпік» поки не може похвалитися наявністю хоча б однієї перемоги. Але в цілому, якихось великих преференцій цей факт «Львову» не дає. Тим більше, вдома, де в чемпіонаті команда не радує вболівальників виграшами ось уже майже рік! В останній раз в жовтні 2018-го мінімально був обіграний «Арсенал-Київ» (вже практично історичний гол тоді забив бразилець Бруно Дуарте, який нині грає в Португалії), так що за кількістю невдач в рідних стінах зі «Львовом» з нинішніх учасників Прем'єр-ліги навряд чи хто зможе зрівнятися...

На відміну від Володимира Мазяра, його візаві Вісенте Гомес в минулому турі зумів набрати один заліковий бал, причому до перемоги донеччани були куди ближче, ніж суперник з Маріуполя. Реалізація – один з тих «каменів спотикання», які заважають «Олімпіку» в цьому сезоні із завидною регулярністю. Причому, навіть забиваючи, команда ніяк не може втілити ці голи в переможні.

Треба визнати, що Вісенте Гомес поки не став влаштовувати кадрову революцію, тому в матчі з «Маріуполем» вийшли практично ті ж виконавці, які грали проти «Шахтаря». Звертає на себе увагу зміна воротарської позиції, яку зайняв Володимир Кринський. В цілому, серйозних претензій до нього бути не може (до того ж на поле в цей день відзначався його партнер по амплуа з команди-суперника Рустам Худжамов), проте для перемоги у Львові ресурси і сили знадобляться вже в інших ігрових компонентах. Головне, що колектив міцніє: після гри з «Маріуполем» футболісти в коментарях відзначали імпульс, який дав їм новий тренер, а сам наставник вірить, що команда може додати. Як в цілому, так і індивідуально. «Добре знаю Павла ще по роботі в «Динамо». Він провів відмінний матч, але може діяти ще краще», – сказав Вісенте Гомес про Павла Лук'янчука, який дебютував за «Олімпік».

До речі, зі зміни голкіпера свою діяльність у «Львові» почав і Володимир Мазяр. Олександр Бандура провів непоганий поєдинок проти «Колоса», і навіть в епізоді з пропущеним м'ячем до останнього намагався врятувати свою команду. І якщо з ковалівцями (за словами гравців львівської команди) «леви» спеціально грали «другим номером», то з «Олімпіком» в рідних стінах, найімовірніше, віддадуть перевагу куди більш агресивній моделі. До того ж, заглиблюючись в історичний екскурс, ні колишній, ні попередній ФК «Львів» донеччан досі обіграти не зумів. Дві поразки по 0:4 в 2011 році і дві нічиїх по 1:1 в минулому сезоні залишають за галичанами «не відданий боржок».

Втім, як би не завершився анонсований поєдинок, комусь із наставників неодмінно дістануться очки на чолі нових команд. А, можливо, і відкриють шлях до нових переможних вершин.

Історія зустрічей

Всього зіграно 4 матчі: +0=4-0 м’ячі 3-3 – всі в УПЛ

На полі Львова – 2 матчі: +0=2-0 м’ячі 2-2

Останній матч на полі Львова – 10.11.2018. 15-й тур чемпіонату України-2018/2019.

Львів – Олімпік – 1:1

Голи: 1:0 – Лукас Тейлор (27), 1:1 – А. Шиндер (63).

Цікаві факти та можливі події

– Львів утримує клубну антирекордну домашню безвиграшну серію в Чемпіонатах, яка з 10 листопада 2018 року триває 12 ігор: 4 нічиї та 8 поразок.
– Львів на своєму полі не забиває голів в УПЛ з 13 квітня цього року впродовж рекордних для клубу 558-ми хвилин.
– Містяни утримують ще два клубних рекордних серіали в УПЛ, які розпочалися ще 28 квітня і тривають 9 ігор: безнічийний – 2 перемоги та 7 поразок та пропускний – 18 м’ячів.
– Олімпік може здобути 40-у перемогу в УПЛ.
– Олімпійці пропускають голи в Чемпіонатах з 27 квітня впродовж рекордних для клубу 14-ти матчів поспіль – 26 м’ячів.
– Олімпік не перемагає в УПЛ з 21 травня впродовж 10-ти ігор поспіль: =5-5.
– Олександр Бандура (Львів) може пропустити 200-й гол у Чемпіонатах (ще 2 м’ячі).
– 10-й гол в УПЛ може забити Сергій Політило (Олімпік).
– 50-й матч в Чемпіонатах може провести Євгеній Пасіч (Олімпік).
– Володимир Мазяр на чолі різних клубів може зазнати 10-ї поразки в УПЛ.

За матеріалами сайтів upl.ua і sport.ua

21 вересня 2019 12:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46