Сьогодні 29 березня 2024 р.

«Олександрія» назвала ім’я нового головного тренера

Керівництво ФК «Олександрія» представило нового головного тренера команди. Ним став Юрій Гура.

Юрій Гура є вихованцем олександрійського футболу. Як професійний футболіст дебютував у складі «Поліграфтехніки» в 1994 році. Двічі ставав бронзовим призером чемпіонатів України серез команд Першої ліги (сезон 1993/94 та 2000/2001 рр.).

У першій декаді  2000-х років виступав у вищому дивізіоні казахстанського футболу. У складі ФК «Женис» став переможцем національного чемпіонату та національного кубку.

У 2008 році приєднався до головківського «УкрАгроКома», за яку виступав як граючий тренер. У травні 2009 року команда завоювала кубок Кіровоградської області та здобула право виступати у Кубку ААФУ, в якому дійшла до півфіналу. У чемпіонаті області 2009 року команда посіла друге місце.

У 2011 році Юрію Гуру було призначено на позицію головного тренера команди «УкрАгроКом». Під його керівництвом команда у Другій лізі провела 60 матчів: 34 перемоги, 13 нічиїх, 13 поразок. Різниця мячів: 94-50=+44. У сезоні 2012/13 років головківська команда стала чемпіоном Другої Ліги в групі Б і вийшла до Першої Ліги.

У березні 2014 року Юрій Гура отримав тренерський диплом UEFA категорії PRO. В одній групі з ним проходили навчання головний тренер переможця поточного чемпіонату Угорщини ФК «Ференцварош» Сергій Ребров, тренер молодіжної збірної України (U-20) – чемпіона світу 2019 року серед молодіжних команд – Олександр Петраков та інші визнані футбольні професіонали України.

З червня 2014 року Юрій Гура працює тренером у ФК «Олександрія».

«Починається нова сторінка олександрійського футболу, яку на посту головного тренера команди буде писати Юрій Володимирович Гура. Це рішення, як для мене, є логічним. Ми давно знайомі, працюємо  разом з 2008 року. Розпочинали в аматорському футболі, потім перейшли у професійний – відпрацювали і в другій лізі, і в перший. Найважливіше – у мене є довіра до Юрія Володимировича.

Він багато років грав в Олександрії, багато років працював на різних тренерських посадах у нашому клубі. Юрій Володимирович приділяє значну увагу своєму  професійному розвитку: проходив навчання, стажування.

Юрій Володимирович отримав завдання – в наступному сезоні не тільки побудувати нову команду, але й покращити результати. Ми ставимо собі амбітні завдання  повернутися до п’ятірки кращих команд, що дає великі перспективи.

На наш погляд, для  футбольного клубу «Олександрія» зараз буде доцільним симбіоз досвіду і молодості. В складі команди ми хотіли би бачити молодих амбітних гравців, які прагнули б досягати нових спортивних успіхів.

Я переконаний у тому, що ми будемо швидко будувати нову команду та запропонуємо нашим суперникам цікаву гру та хорошу боротьбу, а вболівальникам – яскравий і красивий футбол», –  прокоментував призначення Сергій Кузьменко, президент ФК «Олександрія».

«Мені дуже приємно ставати за кермо нашої команди. Я визнаю рівень відповідальності, яка покладається на мене і тренерський штаб. Звичайно, завдання,  поставлені керівництвом клубу, непрості. Але труднощів і випробувань я не боюся.

Ми наполегливо працюватимемо над досягненням очікуваних результатів, спираючись на  кращі традиції та досвід основних гравців, при цьому намагатимемося омолоджувати склад. Важливо, щоб команда виглядала гідно на футбольному полі та демонструвала якісний футбол, який подобається нашим вболівальниками», – зазначив Юрій Гура.

18 травня 2021 18:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46