Сьогодні 28 березня 2024 р.

Грімм: «Я готовий залишити УПЛ наприкінці 2019 року»

Президент УПЛ Томас Грімм впевнений, що йому вдасться переконати клуби, які знаходяться поза пулом та змінити їх ментальність. За його словами, це – єдиний реальний шлях заробити більше грошей.

– Чи вдалося вам зустрітися з Ігорем Суркісом?
– Регулярно намагаюсь це зробити, але не так просто зустрітися з сім’єю Суркісів. Кожного разу, коли я в Україні, готовий до діалогу. Ми перебуваємо у контакті з асистентом Ігоря Суркіса щодо дати нашої зустрічі. Більше того, ми мали домовленість на минулу п’ятницю, але, на жаль, вона зірвалася через 5-годинну затримку мого рейсу. Хоч ми і не сходимося у поглядах щодо питань телепулу, але могли би почути один одного.

«Сподіваюсь, що мені вдасться переконати клуби, які поза пулом, компенсувати шкоду, яку їхня відмова спричинила іншим командам. Це все легко порахувати».

– Чи розраховуєте ви на єдиний пул у наступному сезоні?
– Потрібно змінити ментальність клубів у цьому питанні. З першої спроби нам не вдалося створити єдиний пул.

Потрібен другий чи навіть третій шанс. Але я на 100% впевнений, що рано чи пізно в Україні буде єдиний телепул. Це єдиний реальний шлях заробити більше грошей. У мене є чітке розуміння, як знайти вихід з поточної ситуації. Ми готові до дискусії з клубами та офіційним бродкастером.

Також потрібно прийняти, що завтра чи післязавтра футбол має перейти на платне телебачення.

Глядачі і фанати мають зрозуміти, що безкоштовне ТБ – це хибний шлях розвитку.

Потрібно брати приклад з інших країн. З часом клуби і ліга мають прийти до цього.

Можливо, я був занадто оптимістичним у питанні єдиного телепулу. Україні потрібно більше часу, щоб вирішити цю проблему. Але з кожним роком фінансова прірва між УПЛ та іншими лігами з єдиним телепулом, буде все більшою. Вже неодноразово говорив, що я тільки президент, який може запропонувати шляхи розвитку ліги, але саме клуби обирають, як їм рухатися далі.

– Що ви відчуваєте з боку клубів УПЛ – підтримку чи тиск?
– Мені важко зрозуміти, що вони думають насправді. З деякими командами мені простіше порозумітися, бо я можу говорити з ними однією мовою. З іншими клубами спілкуюсь через перекладача. У такій ситуації деякі деталі можуть загубитися.

Знаю, що частина клубів хоче, щоб я залишався президентом УПЛ до кінця цього сезону. А що думають інші, потрібно ще з’ясувати.

Хочу продовжувати працювати, але якщо клуби вирішать, що для наступного кроку у розвитку ліги потрібен новий президент, то я не стану проблемою.

Навпаки, у такій ситуації закликатиму всіх подумати, як має виглядати майбутня команда менеджменту УПЛ. Якщо відверто, то не знаю, кого можуть обрати новим президентом, який би влаштував обидва табори і вирішив усі поточні питання.

Ще раз. Якщо я головна проблема, то я готовий залишити УПЛ наприкінці 2019 року.

11 листопада 2019 17:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07