Сьогодні 29 березня 2024 р.

Михайленко: «Прикра поразка після нашої помилки»

Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко прокоментував поразку своєї команди «Десні» (0:1).

– Дуже прикра поразка після нашої дуже грубої помилки. Гра була важкою, не виходило у нас в атаці, дуже важко було створити момент. Те ж стосується і суперника, але вони скористались нашою помилкою та забили. Після цього вони сіли дуже глибоко, втім ми не змогли створити момент, за виключенням штрафного. Не могли навіть вийти на подачу. Можливо, нічия була би більш закономірною, але вийшло так, що програли.

– Чим пояснюється відсутність навіть у заявці Чичикова, і як оціните гру оновленого правого флангу, де вперше в основі вийшов Коркішко та грав молодий Сафронов?
– Відсутність Чичикова – це було тренерське тактичне рішення, перестановка. Нам треба було сформувати заявку з урахуванням того, що у нас були хлопці з пошкодженнями. Тому вирішили залишити одного Кобахідзе з флангових гравців атаки. Коркішко – досвідчений гравець, на якого ми розраховуємо. Він не грав тривалий час, і нам треба, щоб він набирав форму, потрібна його допомога. Він є швидкісним гравцем, що володіє дриблінгом. Поки він був свіжий, його гру можна оцінити нормально, а у другому таймі він втомився, як, в принципі, і уся команда, й активність знизилася.

– Якщо б повернути час на три години назад, ви обрали б той самий склад чи щось змінили?
– У нас були питання і по першим двом стартовим турам. Не дуже в нас виходила гра у другому таймі та наприкінці першого, з «Олімпіком»; не вийшла атакауюча гра на виїзді із «Зорею». Гра могла скластися в обох турах інакше. Ми забагато дозволили супернику у цих іграх. Тому нам треба було якось реагувати. Сказати, що нас задовольняла гра, не можна. Так, було таке рішення поставити швидкі фланги, швидкого Супрягу, але вийти у другу зону в нас не виходило, не виходило доставити м’яч на фланг. Суперник дуже легко нейтралізовував наші атаки. Можливо, знаючи наперед результат, я щось би й змінив, але на момент, коли визначав склад, все здавалося стабільним.

– Ми переживаємо за команду, і дуже болісно самому себе зізнатися, що немає футболістів з дриблінгом. Дійсно не знайшлося таких гравців чи «Десна» зіграла сьогодні дуже щільно?
– Треба вірно аналізувати. Мені теж прикро, що не все виходить. Але два роки тому ми грали у другій лізі. Цей перехід не дається дуже легко. Я теж хочу, щоб команда домінувала і з’являлися дріблери з ударами. Але на сьогоднішній день, ситуація така. Гадаю, це є максимальним рівнем наших гравців. З часом вони набуватимуть досвіду (я кажу про молодь), а більш досвідчені гравці, як той же Папа Гуйє чи Коркішко, Кобахідзе, набиратимуть форму. І Папа, і Коркішко приїхали після того, як тривалий час не грали. Вони досить пізно до нас долучились. Ми розраховуємо на їхнє зростання і на те, що вони наберуть форму, а молодь буде адаптуватися до темпу Прем’єр-ліги. Сезон не такий вже й тривалий, і нам треба якомога швидше вимагати від них прогресу та зростання. На сьогодні, думаю, це наш максимум. Ми можемо тактично у чомусь додати, але у вічі кидається слабке ведення двобоїв і те, що вони не звикли до швидкості Прем’єр-ліги.

– Багато вболівальників та журналістів на минулій грі обговорювали перспективу виступу у євро кубках, а сьогодні у разі перемоги бачили команду на другому місці. Що можете сказати цим людям?
– Побажати терпіння. Можемо пообіцяти, що будемо віддаватися кожну гру, що самовідданість буде максимальною. А гарантувати результат, зрозуміло, зараз не можемо. Якщо потрапимо до зони єврокубків, буде чудово, якщо ні – така ситуація на сьогодні.

11 серпня 2019 21:32







Матеріали на тему

Дніпро – Десна 0:1. Україна, 3-й тур. Звіт
11 серпня 2019 18:55




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Украина, 3-й тур. Днепр – Десна 0:1. Обзор матча

 

11 серпня 2019 19:34