Сьогодні 29 березня 2024 р.

Шаран: «Молодь приємно дивує»

Поки в чемпіонаті пауза, яка пов’язана з виступами збірної України, в таборі олександрійців після нетривалих вихідних відновився тренувальний процес. Пресслужба ФК «Олександрія» відвідала одне з таких тренувань і поспілкувалася з головним тренером клубу Володимиром Шараном.

– Володимире Богдановичу, у команди – після гри зі «Львовом» було три дні вихідних. Чи вдалося відпочити, відновити фізичні та моральні сили?

– Перед грою з ПФК «Львів» я пообіцяв хлопцям три вихідних у випадку перемоги. Вони, звичайно, не упустили можливість і попросили чотири, як вже було раніше. На жаль, не дав (посміхається). Думаю, футболісти з розумінням поставилися до цього. Бо потім дуже важко втягуватися в режим.

Уже в середу ми приступили до повноцінних тренувань у дворазовому режимі. В першу чергу, підтягуємо фізичні кондиції. Наступного тижня зосередимося на підготовці до поєдинку проти «Шахтаря».

– Ситуація з коронавірусом серйозно вдарила по команді. Коли захворіло багато футболістів основи, ви вимушені були залучити в матчах гравців молодіжного складу. Чи виправдали вони очікування тренерського штабу?

– Дійсно, після гри з «Олімпіком» у нас дуже багато хлопців захворіли. Ми чи не єдиний клуб в Прем’єр-лізі, де майже одночасно така велика кількість людей (27) отримала позитивні результати тесту на коронавірус. Це стало сильним ударом по команді.

За тиждень до поєдинку з «Інгульцем» здоровими у нас були лише 10 футболістів основи. Тому прийшлося залучити гравців U-21, які вже тренувалися з нами до цього. Я відчував внутрішню тривогу, але водночас дуже розраховував на молодь. І вони виправдали мої сподівання. Той же Олександр Мельник, Микита Дудка, кіпер В’ячеслав Борисенко — молодці, вийшли й витримали, пройшли цей непростий іспит. Зараз ці хлопці, а також Андрій Глоба і Валерій Самар тренуються з основною командою. Молодь приємно дивує. Не випадково команда Олександра Ломка займає третю сходинку в турнірній таблиці молодіжного чемпіонату.

– Які плани на ці міні-збори? Чи плануються якісь спаринги на цей період?

Зараз триває звичайний тренувальний процес, багато уваги приділяємо розвитку фізичної витривалості.

Дуже хотілося б зіграти з молодіжним складом у суботу, але цими вихідними молодіжні команди U-21 (у суботу, 14.11.) та U-19 (у неділю, 15.11) гратимуть перенесені матчі проти однолітків з «Інгульця». Тому, можливо, тих хлопців, які не братимуть участь у поєдинках з петрівцями, ми зберемо в суботу на «Ніці+» і проведемо двосторонню гру хоча б два тайми по 30 хвилин.

– Попереду непроста гра з «Шахтарем». Чи відрізняється підготовка до цієї зустрічі від інших матчів?

– До «Шахтаря» ми завжди готуємося трішки по-іншому, оскільки знаємо, що нам прийдеться багато захищатися, треба буде компактно діяти в захисті. Пропрацьовуватимемо і тактично, і теоретично, дивитимемося не один матч «Шахтаря».

Сподіваюсь, що наступного тижня всі наші збірники повернуться з таборів національних збірних здоровими. Це найголовніше. Їх у нас чимало: Владислав Бабогло, Тимур Стецьков і Роман Вантух у молодіжній збірній, Каспарс Дубра напередодні відмітився забитим м’ячем за збірну Латвії, і Юрій Паньків у Національній збірній України, якого б хотілося нарешті побачити на полі, але, на превеликий жаль, він не зіграв за команду Шевченка в товариському матчі.

13 листопада 2020 15:41







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46