Сьогодні 29 березня 2024 р.

Балканське підсилення «Руху»

Новачками «Руху» стали серб Мілош Стаменковіч і словенець Ерік Ґліга. Угода з гравцями розрахована на два роки.

undefined


Вболівальники пам’ятають виступи Мілоша Стаменковіча в Прем’єр-Лізі за кам’янську «Сталь» у сезоні 2016/17 років. Центрбек є вихованцем футбольних шкіл «Земуна», «Црвени Звезди» та «Радничка». 8 років тому разом із ФК «Борча» гравець дебютував в елітному футбольному дивізіоні Сербії. Згодом захищав кольори єреванського «Арарату» та «Шираку» із Гюмрі. Останнім клубом Мілоша Стаменковіча був казаський «Іртиш». Кольори «Руху» центральний оборонець захищатиме під 32-им номером.

Мілош Стаменковіч, гравець ФК «Рух»: «Я вже знав цей тренерський штаб. Ми близько року були на зв’язку з клубом. Слідкував за «Рухом». Коли команда вийшла в Прем’єр-Лігу, то вирішив перейти в цей клуб. Раніше я вже грав рік в Україні. Є хлопці, яких я вже знаю, які допомагали мені тут освоїтися. Гадаю, я швидко адаптуюся. В мене дуже приємні та позитивні враження від Львова. Це місто мені дуже подобається. «Рух» – це дуже хороша команда.

Інший новобранець «Руху» словенець Ерік Ґліга. Грає на позиції лівого захисника. Йому 23 роки. Раніше Ґліга викликався до молодіжної збірної своєї країни (10 матчів). У своїй клубній кар’єрі грав здебільшого за словенські клуби («Триглав», «Алюміній», «Анкаран», «Крка»). У «Русі» Ерік гратиме під 12-им номером.

undefined


ЕРІК ҐЛІГА, гравець ФК «Рух» (Львів): «Перехід у «Рух» – це новий для мене виклик. Хочу своєю грою принести користь команді. Прийняли добре. Умови для тренування просто фантастичні. Сам я родом зі Словенії. Граю у футбол, скільки себе пам’ятаю. До переїзду в Україну небагато знав про ваш чемпіонат. Тому мені є багато чому вчитись. Мілош потрохи вводить мене у курс справ».

Володимир Лапіцький, спортивний директор ФК «Рух»: «Іван Федик разом з Леонідом Кучуком працював із Мілошем Стаменковічем в кам’янській «Сталі», тому він прекрасно знає його можливості. Мілош міг опинитися в нашому клубі ще взимку, але так склалися обставини, що перенесли цей трансфер. Це досвідчений футболіст. Віримо, що Мілош допоможе нашій команді.

Стосовно Еріка, то цей трансфер – заслуга гендиректора «Руху» Ігоря Дедишина, адже він свого часу працював у Словенії й певні зв’язки в нього в цій країні збереглися. Є знайомі агенти, які порадили цього молодого футболіста. Ми також переглянули його можливості на полі. Ерік грає на позиції лівого захисника. Саме цю позицію нам потрібно було дуже закрити. Вважаю, що у цього футболіста є дуже хороші перспективи».

18 вересня 2020 19:12







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46