Сьогодні 28 березня 2024 р.

Україна, 32-й тур. Чорноморець – Десна. Анонс матчу

На «Десну» чекає остання гра сезону. Й це буде друга за місяць битва з одеським «Чорноморцем».









«Чорноморець» (Одеса) – «Десна» (Чернігів)
29 травня, початок – 17:00
Одеса. Стадіон «Чорноморець»
Головний арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Телетрансляція – на каналі «Футбол 2»

Несподівано інтрига у другій шістці загострилася: в останньому турі усім командам потрібні кілька балів, щоб виконати свої завдання. Але вболівальників «Десни», у першу чергу, будуть цікавити два матчі: «Чорноморець» – «Десна» та «Ворскла» – «Олімпік».

Завдання у чернігівців просте й складне одночасно: клубу потрібно зіграти краще, ніж «Ворскла», тобто випередити полтавчан за очками. У цьому випадку, у своєму дебютному сезоні в УПЛ, «Десна» здобуде й свій перший «елітний трофей» – «кубок Престижу».

Однак, зробити це буде непросто. З одного боку полтавчани вдома будуть грати з найменш мотивованою командою – донецьким «Олімпіком». Для гарантованого збереження прописки в УПЛ команді Костянтина Махновського достатньо буде нічиєї.

З іншого боку самій «Десні» у гостях потрібно буде зломити спротив «Чорноморця» – команди, яка ризикує зайняти останнє 12 місце та напряму покинути Прем’єр-лігу, а тому у матчі з чернігівцями буде грати з надмотивацією. А що таке «Чорноморець», якому дуже потрібно перемогти, чернігівські вболівальники на власні очі могли побачити на стадіоні імені Гагаріна 5 травня…

Після матчу з «Арсеналом», спілкуючись з пресою, Олександр Рябоконь натякнув, що у цьому матчі вболівальники можуть очікувати на дебют в основному складі кількох молодих футболістів. Так що, можливо, в УПЛ дебютує кращий бомбардир чемпіонату U-21, чернігівець Роман Вовк (27 матчів, 12 м’ячів). Щоправда 28 травня, Роман вийшов у основі дублюючих складів, так що на матчі перших команд найбільш ймовірна його поява на лаві запасних та вихід на заміну, якщо гра буде йти за чернігівським сценарієм, чи якщо тренерському штабу знадобиться швидкість цього нападника.

До речі, не дорахуються чернігівці й двох лідерів: Мостовий та Артем Фаворов перебрали карток, а тому центр півзахисту та лівій фланг оборони мають зазнати змін. Проте у обойму має повернутися Андрій Гітченко, й це буде серйозний внесок у надійність захисту.

Не варто забувати, що останні кілька тижнів команди грають у форматі «через два дні на третій», й це має бути козирем саме для чернігівців, адже в них довша лава запасних, й, значить, більше можливостей змінювати склад. У цьому матчі може перерватися безгольова серія Дениса Безбородька, чия «гармата» востаннє вражала ворота суперників ще 10 листопада, як раз у матчі… з «Чорноморцем»…

Історія протистоянь
Перша зустріч між обома командами відбулася ще у чемпіонаті Радянського Союзу. 20 травня 1960 року чернігівський «Авангард» на своєму полі приймав одеський «Чорноморець». Тоді чернігівські футболісти поступилися одеситам з рахунком 0:3. Всього у чемпіонатах СРСР «Десна» та «Чорноморець» зустрічалися лише чотири рази. Статистика свідчить про цілковиту перевагу «моряків» – 4 перемоги. Різниця забитих і пропущених – 13:1 на користь одеситів.

За часів Незалежної України «Десна» і «Чорноморець» зустрічалися між собою п’ять разів. Три зустрічі відбулися в рамках УПЛ, ще дві були зіграні у Першій лізі. Причому першу перемогу над суперником чернігівці зуміли здобути лише 10 листопада 2018 року. Тоді на стадіоні імені Гагаріна господарі переграли одеситів з рахунком 2:0.

В останньому ж матчі команд, який пройшов 5 травня у Чернігові, перемогу святкував «Чорноморець»: 2:1.

Дискваліфіковані: Руслан Бабенко, Іван Трубочкін – Андрій Мостовий, Артем Фаворов.

29 травня 2019 09:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07