Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Вакула: «Мариуполь» уже потерял много очков»

Півоборонець «Маріуполя» Владислав Вакула коментує свої показники на полі та демонструє правильний погляд на життя.

– Владиславе, за 10 турів сезону Ви зіграли дев’ять матчів і двічі забили. Такі показники в контексті 19-літнього футболіста вражають!
– По-перше, це заслуга всієї команди. По-друге, завжди варто прагнути до чогось більшого. Спробую в наступних 10-ти турах мати ще кращі показники.

– Цікавий момент: як на Вашу гру звернули увагу наставники «Маріуполя», пам’ятаючи про те, що минулого сезону, виступаючи за «Сталь», Ви лише тричі виходили на поле в зустрічах чемпіонату УПЛ.

– Від себе скажу таке: коли мені влітку прийшла пропозиція перейти в Маріуполь, одразу погодився, бо розумів, що це хороший клуб для прогресу. А про те, де на мене звернули увагу… Не розмовляв про це з тренерами, але думаю, що в Чемпіонаті U-21.

– Іще одна ситуація, варта уваги: в багатьох джерелах Вам відводять амплуа форварда, натомість зазвичай граєте на позиції лівого вінгера. Яку позицію вважаєте оптимальною?

– Лівого атакувального півзахисника – форварда. Раніше, на рівні ДЮФЛ, виступав на інших позиціях у нападі – правого нападника, «10-ки». Але й на тому рівні зазвичай грав ліворуч в атаці.

– У приватній розмові один із представників експертної ради УПЛ сказав: «Нинішні успіхи Вакули – більше емоція, а не ігровий клас. Справжні випробування для нього почнуться тоді, коли матчі на найвищому рівні втратять новизну й перетворяться на буденність»…

– Я вважаю, все залежить від мене й мого ставлення до футболу. Все в моїх руках.

– Правоту згаданого експерта своєрідно підтверджують цифри InStat. Давайте розберемо їх по черзі. Перший показник – точність пасів: у Вас вона становить 68%. Це поганий показник!

– Справді поганий. У сьогоднішньому футболі хороший – 85-90%. Треба старатися, багато працювати, щоб у майбутньому відповідати сучасним вимогам.

– Друга цифра InStat
 – єдиноборства: у Вас 59% виграних. Теж не вражає…
– Я поки не можу мати тут високі показники – як через свою позицію, так і фактуру. І навиків відповідних поки не маю. Проте й це треба вдосконалювати.

– З другого боку, InStat показує доволі хороші дані щодо обвідок – у Вас 79% вдалих.

– Непогані дані, але і їх потрібно покращувати. Можна й треба доводити до 90%.

– Наступний тур Чемпіонату почнеться поєдинком «Маріуполя» з «Карпатами» – командою, над якою певний час тяжітиме результат 1:6 від «Шахтар».

– У 10-ти турах ми втратили багато очок, тому не маємо іншого виходу, як здобувати їх у наступних матчах. У грі з львів’янами нас влаштує тільки позитивний результат, тобто перемога.

3 жовтня 2018 11:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57