Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Цуриков – лучший игрок, Шаран – лучший тренер 16-го тура УПЛ

Українська Прем’єр-ліга, опитавши фахівців, які входять до нашої експертної ради, визначила найяскравішого футболіста з усіх, які взяли участь у матчах 16 туру УПЛ.

Хто увійшов до складу експертної ради? Сергій Нагорняк, Ігор Шуховцев, Геннадій Орбу, Степан Юрчишин, Анатолій Чанцев, Артур Валерко, Йожеф Сабо, Віктор Грачов, Олег Венглинський, Олександр Сопко.

За підсумком голосування перемогу здобув півзахисник «Олександрії» Андрій Цуріков, який став головним героєм матчу з «Динамо». Він значно випередив решту претендентів!

А всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру Української Прем’єр-Ліги сезону 2018/2019.

Турнірна ситуація у Прем’єр-лізі склалася таким чином, що учасники центрального матчу чергового туру були надмотивованими. Нічия «Шахтаря» у стартовому п’ятничному поєдинку 16-го ігрового дня давала шанси динамівцям скоротити відставання від лідера, а олександрійці, головні переслідувачі другої команди турніру, мали змогу в очному протистоянні замахнутися на підйом. І підопічним Володимира Шарана вдалося переграти «Динамо» – 2:1.

Тож сьогоднішній лауреат – головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран. Його підопічні продовжують смугу удач, завдяки цій перемозі обійшовши киян, піднявшись на друге місце.

1. Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

«Динамо» всього на два очка випереджало олександрійців, і це був їхній реальний шанс повернутися на другу позицію. Обіграти безпосереднього конкурента, здійснити турнірний ривок та увійти в умовну «зону Ліги чемпіонів» – це непересічні досягнення для олександрійського клубу.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

У господарів серйозні втрати – дискваліфікований основний центральний захисник Шендрик, травмований півзахисник Полярус (екс-динамівець, якого у резервну команду киян свого часу брав якраз Хацкевич), не зміг взяти участь у матчі форвард Пономар. Навіть з урахуванням проблем суперників (не міг зіграти правофланговий універсал Морозюк, лівий захисник Пиварич та провідний центрбек Бурда), це надто серйозні втрати, які змушували олександрійців серйозно перебудовуватися.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Відзначаємо сміливість тренерського штабу господарів – вихід молодого захисника Бабогло замість Шендрика, а також спробу центрального півзахисника Гречишкіна за рахунок універсалізму закрити проблемну позицію правого захисника. Ці зміни були вимушеними, десь ставили під загрозу зіграну захисну лінію, але вони спрацювали і команда компенсувала серйозні втрати.

4. Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Номінально «Олександрія» застосовувала 4-2-3-1, однак у залежності від фази гри схема зазнавала змін – або перенасичувала кількісно центр поля при грі без м’яча, або давала можливість швидше переходити від оборони в атаку за рахунок швидких атак із особливою роллю Ковальця як зв’язкового між ланками. З виходом Пашаєва пішла перестановка Гречишкіна в центр, а наприкінці гри Ковальця замінив Довгий, схема модифікувалася на щось ближче до 4-3-3.

5. Накопичувальний критерій – 5

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Якщо залишити за дужками виліт із кубка, в чемпіонаті ФК «Олександрія» проводить просто-таки блискучий сезон. Загальна безпрограшна серія команди у чемпіонаті триває із кінця вересня й досягає вже семи турів (5 перемог та 2 нічиї), вдома олександрійці в чотирьох останніх матчах здобули 10 очок із 12 можливих. У матчах із «Динамо» це друга перемога ФК «Олександрія» після кубкової звитяги 2016 року.

Лауреат 16-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем'єр-ліги:

Володимир Шаран (ФК «Олександрія»)

Середній бал – 4,8

26 листопада 2018 14:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57