Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Україна, 18-й тур. Олімпік – Десна. Анонс матчу

Свій останній офіційний матч у 2018 році «Десна» зіграє на виїзді з «Олімпіком». Для «сіверян» цей матч буде важливим, адже не на жарт розгорілася боротьба за шосту сходинку турнірної таблиці. Щоб завершити 2018 рік в хорошому настрої, потрапити до першої шістки та продовжити боротьбу за єврокубки, підопічним Олександра Рябоконя необхідно перемагати донецький «Олімпік».


«Олімпік» (Донецьк) – «Десна» (Чернігів)
9 грудня. Початок – 14:00
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського
Головний арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Телетрансляція – на каналі «Футбол 1»

З моменту останньої зустрічі між «Десною» і «Олімпіком», донеччани встигли змінити головного тренера та здійснити ребрендинг клубної емблеми. На тренерському містку Романа Санжара змінив екс-гравець «Шахтаря» В’ячеслав Шевчук, якому буде допомогати колишній футболіст «Дніпра» та «Динамо» Руслан Ротань.

В’ячеслав Шевчук одразу запевнив футбольну громадськість, що «Олімпік» буде грати зовсім в іншому стилі, ніж за Романа Санжара. Свої слова молодий фахівець підкріплює результатами. У трьох останніх матчах донеччани не програють. Якщо нічиї з «Львовом» та «Зорею» можна назвати закономірними, то у матчі з «Шахтарем», підопічні В’ячеслава Шевчука продемонстрували характер та видовищний футбол і мали перемагати, але втрутилися, як це часто буває, арбітри. Донецьке дербі відбулося у кращих традиціях драматургії. «Олімпік» вів у рахунку та був за крок від перемоги, але «гірникам» у компенсований час вдалося врятуватися від поразки (2:2).

Проте донецьке дербі запам’яталося скандалом та має неприємний післясмак. Після того як «Шахтар» зрівняв рахунок, В’ячеслав Шевчук почав апелювати до головного арбітра з приводу сумнівного голу, адже неозброєним оком було видно, що Мораєс перебував у положенні поза грою. За відверту емоційність, арбітр вилучив Шевчука на трибуни. Та на цьому ситуація не закінчилася. Вже після гри наставник «Олімпіка» намагався донести свою точку зору до Паулу Фонсеки, але ця розмова компромісом не увінчалася.

У минулому турі «сіверяни» теж не обійшлися без пригод. Зимова погода зробила свої корективи, тому матч «Десни» і «Зорі» довелося перенести на столичну «Оболонь-Арену». У день матчу в Києві посилився снігопад, гра була під загрозою зриву, але завдяки робітникам стадіону, поле вдалося розчистити від снігу. Футбольний поєдинок хоч із запізненням, все-таки відбувся. У битві за шість очок сильнішими виявилися луганці, які завдяки голам Сіласа та Владислава Кабаєва здобули перемогу (2:0).

Поразка від «Зорі» відкинула «сіверян» на сьому сходинку, а відстань від шостого місця – одне очко. «Олімпік» зараз знаходиться на дев’ятому місці, а від «Десни» їх відділяє лише п’ять пунктів.

Щодо кадрових втрат, то «Олімпік» поки не зможе розраховувати на Дмитра Білоного, який не тренувався через легку застуду. Проте до загальної групи донеччан повернувся Дмитро Немчанінов, за індивідуальною програмою поки тренується Антон Шиндер. Крім того, за умовами орендного договору проти «Десни» не зможе зіграти Костянтин Махновський. У «сіверян» лише одна втрата – Андрій Гітченко, який відновлюється після травми.

Чи зможе «Десна» здобути перемогу в останньому матчі цього року та продвожити боротьбу за першу шістку? Відповідь на це запитання дізнаємось вже незабаром…

Історія протистоянь

Історія протистоянь між «Десною» і «Олімпіком» триває з 2005 року. Між собою обидві команди зіграли 6 поєдинків на офіційному рівні. Статистика засвідчує, що «Десна» та «Олімпік» здобули по 3 перемоги. Різниця забитих і пропущених м’ячів – 10:8 на користь «сіверян».

Останній матч обидві команди зіграли 2 вересня у Чернігові. Завдяки єдиному голу Дмитра Білонога, перемогу святкували донеччани (1:0).

9 грудня 2018 11:27







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16

Україна, 24-й тур. ЛНЗ – Верес. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 19:02

Україна, 24-й тур. Полісся – Колос. Огляд матчу

 

14 квітня 2024 20:33