Сьогодні 28 березня 2024 р.

Ворскла – Львів 3:2. Україна, 3-й тур. Звіт

Професійний футбольний клуб «Львів» двічі відігравався у виїзному матчі 3-го туру УПЛ у Полтаві, але на останніх секундах зустрічі пропустив гол з пенальті та поступився місцевій «Ворсклі».

Матч з «Ворсклою» у Полтаві мав особливий бекграунд для «Львова». Минулого сезону львів’яни так і не зуміли жодного разу зачепитися за очки в іграх з непоступливим суперником. Рік тому на «Арені Львів» львівська команда перегравала полтавців за грою, однак пропустила прикрий гол у самому ендшпілі. У матчі-відповіді на початку листопада «синьо-золоті леви» провалили перший тайм і зазнали поразки від «Ворсклі» з рахунком 0:2.

У порівнянні з останнім поєдинком у чемпіонаті з київським «Динамо» головний тренер «Львова» Богдан Блавацький знову перетасував стартовий склад. На поле стадіону «Ворскла» імені Олексія Бутовського вийшла майже ідентична стартова одиннадцятка до тої, що здобувала прем’єрну перемогу у сезоні у Чернігові. Єдиним виключенням стала поява із перших хвилин гри Педро замість Пернамбуко.

«Ворскла» та «Львів» видали один з найбільш видовищних матчів у нинішньому чемпіонаті. Гра розпочалася із забитого голу вже вже на 2-й хвилині. Артур виграв спринтерський забіг в Адамюка на фланзі, прострілив у район 11-метрової позначки, а Шехіч ударом у дотик забив перший гол «Ворскли» у нинішній футбольній кампанії.

Після невдалого стартового відрізку часу підопічні Богдана Блавацького перехопили ініціативу, і вже Педро ударом зі штрафного перевірив пильність воротаря «Ворскли». Ткаченко упіймав м’яч на лінії воріт. Але у подальшому страж воріт «ворсклян» вже не був таким впевненим у собі. Саме позиційна помилка воротаря призвела до того, що «Львів» відновив паритет у рахунку на 21-й хвилині. Ткаченко кулаками вибив м’яч, нівелюючи небезпеку після подачі зі штрафного, Шина зльоту пробив, а Бруно ударом головою переправив «сферу» у ворота і забив свій десятий гол в елітному дивізіоні.

Минуло ще шість хвилин, і «Ворсклі» знову вдалося відсвяткувати взяття воріт «Львова». Крос Артура з лівого флангу знайшов голову Шехіча у штрафному, і м’яч після удару боснійця влучив у самісінький кут воріт львів’ян.

Незабаром «синьо-золоті леви» зобов’язані були знову зрівнювати рахунок. Воротар «Ворскли» вчасно зрізав кут і не дозволив Бруно оформити дубль. І одразу ж фланговий простріл Ренана завершився влучанням у ближню стійку. Це Чеснаков намагався перервати гостру передачу і ледве не зрізав шкіряну кулю у власні ворота. Перед самою перервою Ткаченко відбив м’яч перед собою після штрафного удару Приймака, а Бруно пробачив воротаря «Ворскли» за необережність, не зумівши на добиванні вразити ворота суперників.

Богдан Блавацький кинув у бій на другий тайм Алваро замість Ренана, і вінгер якісно підсилив комбінаційну гру львів’ян. На 59-й хвилині Алваро зібрав навколо себе трьох суперників, віддав пас на Шину, а той красивим обвідним ударом відправив м’яч у дальній кут.

У вирішальні відрізки ігрового часу команди й не думали закриватися і зберігати прийнятний рахунок. Кожен з колективів прагнув вирвати перемогу, і за кількістю гольових моментів ближчим до «вікторії» був саме «Львів». На 73-й хвилині Ткаченко не зафіксував м’яч після прострільної передачі Приймака, і Богунову трохи не пощастило стати автором забитого голу. Згодом Борзенку бракувало влучності під час підключення до кутового, а у результаті відчайдушної боротьби під час стандарту лікарю львівського клубу довелося зупиняти кров капітану.

Чудову можливість мав Педро, аби прямим ударом зі штрафного у компенсований арбітром час принести «містянам» три очки. На жаль, м’яч розминувся з правою стійкою воріт «Ворскли». Кульмінацією ж протистояння стало призначення пенальті на користь «Ворскли» на останній доданій арбітром хвилині матчу за гру рукою Мартана у власних володіннях. Васін з «точки» пробив Бандуру і на останніх миттєвостях гри приніс своїй команді не досить логічну, але перемогу.

ВОРСКЛА – ЛЬВ
ІВ – 3:2
Гол
и:
Шехич (2, 27), Васін (90+6, з пенальті) – Бруно (21), Шина (59).
Ворскла: Ткаченко, Пердута, Чеснаков, Март
иненко, Кане, Луїзао (Скляр, 77), Петрович, Габелок, Шехич, Артур (Ребенок, 86), Коломоєць (Васін, 74).
Льв
ів: Бандура, Адамюк, Борзенко, Братков, Квасний, Мартан, Приймак, Феррейра, Шина (Богунов, 71), Ренан (Таварес, 46, Пернамбуко, 87), Бруно.
Попередження: немає.

10 серпня 2019 21:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46