Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Україна, 12-й тур. Львів – Десна. Анонс матчу

«Десну», яка стала головним відкриттям першого кола, чекає протистояння з останньою командою поточного сезону УПЛ, й одночасно, напевно, найбільш принциповим суперником останніх років – «Львовом».






Л
ЬВІВ – ДЕСНА (Чернігів)
27 жовтня, початок – 14:00
Львів, стадіон «Україна»

Арбітр – Ярослав Козик (Мукачево)
Пряма ТВ-трансляція – канал Футбол 1

Не так давно сучасний «Львів» звався «Верес» (Рівне), й саме цю команду у сезоні 2016/17 «Десна» перегнала у таблиці, але не зуміла випередити у кабінетах можновладців: спортивні чиновники тоді закрили шлях в УПЛ для «Десни» та відкрили для «Вереса», який перетворився на «Львів» та переїхав у сусідній регіон.

Але й в рамках Прем’єр-Ліги протистояння чернігівців, вже зі «Львовом», майже завжди були напружені. Достатньо згадати зустріч 17 березня цього року, коли саме у двобої цих колективів вирішилася доля путівки у першу шістку, й вирішилася на користь команди зі Львову.

Невдало для «Десни» склався й матч першого туру поточного чемпіонату: 30 липня на стадіоні імені Гагаріна чернігівці поступилися львів’янам 1:2 (єдиний гол деснянців на рахунку Дениса Фаворова).

Ця поразка стала лише одною з трьох в першому турі для «синьо-білих». А ось «Львів» за перше коло перемагав лише двічі, здобувши 8 очок, та змінивши кількох тренерів. А тому поточне 12-те місце у чемпіонаті для львівської команди здається цілком заслуженим.

Статистика, здається, на боці «Десни». Крім того, що третя команда чемпіонату зустрічається з останньою (а тому саме чернігівці вважають фаворитами), так й одна з найбільш надійних захисних ліній (за перше коло «Десна» пропустила лише 6 м’ячів) протистоятиме одній з найменш результативних атак (7 м’ячів в 11 матчах). Крім того на своєму полі львів’яни не забивають з 13 квітня 2019 року, а в останнє вигравали у рідних стінах ще у листопаді 2018 року.

З 26 серпня команда зі Львова взагалі не забиває в чемпіонаті, зокрема з моменту призначення головним тренером Володимира Мазяра вже 5 матчів «Львів» обходиться без забитих м’ячів.

За суддівства Ярослава Козика львів’яни не перемагають у 4 матчах поспіль, а у зустрічі з «Десною» не зможуть розраховувати на трьох своїх бразильських лідерів: Мартана, Педро та Сабіно.

З цього всього може здатися, що деснянці мають перегравати «Львів» хіба що не на одній нозі. Але статистичні серії для того й існують, щоб колись перериватися…

Не варто забувати, що за центр оборони «Львова» відповідає Антон Братков, який ще нещодавно захищав кольори «Десни». Є львівське минуле й у Олександра Рябоконя та Андрія Мостового, втім, клуб в якому вони працювали, де-факто має не так вже й багато спільного з сучасною командою…

ІСТОРІЯ ПРОТИСТОЯНЬ

Якщо говорити саме про протистояння «Десни» та «Львова» (не зачіпаючи «Верес»), то команди провели 9 очних поєдинків з яких 3 закінчилися перемогами чернігівців, 5 разів успіх святкувала львівська команда, а одного разу, 24 березня 2010 року, колективи зіграли внічию. Що цікаво, у тому матчі Андрій Мостовий, який зараз захищає кольори «Десни», грав у складі львівського клубу…

Остання гра команд, 30 липня 2019 року, закінчилася на корість «Львова» - 2:1. На гол Дениса Фаворова львів’яни відповіли м’ячами Пернамбуко та Алваро.

                                 

 

27 жовтня 2019 09:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57