Сьогодні 29 березня 2024 р.

Колос – Динамо 2:0. Україна, 32-й тур. Звіт

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

Без п’яти хвилин учасникові кваліфікації Ліги чемпіонів протистояла команда, якій, за великим рахунком, окрім власного престижу, давно вже нема за що битися в турнірі першої шістки.

Утім, «Колос» вочевидь прагнув довести, що три попередні поразки від «Динамо» – зовсім не вирок дебютантові елітного дивізіону. Й, мабуть, перевірити сили напередодні плей-офф за путівку до Ліги Європи.

Значно вищий клас біло-синіх давався взнаки від самого початку зустрічі, яку міг би розпочати зі швидкого гола Русин. Але, отримавши на третій хвилині прекрасний пас від Циганкова, форвард і сам пробив невдало, й Шепелєва, котрий рухався паралельно, не помітив.

Циганков, що вправно та витончено виконував свої диригентські функції, міг і сам відзначитися. В одному з епізодів він, наче слаломіст, дійшов до 11-метрової, але все ж загруз у частоколі чужих тіл. Згодом змусив Морозка по-хокейному кидатися під удар після розіграшу кутового. Й нарешті, розігравши дотепну «стіночку» з Буяльським, перевірив пильність Волинця низовим «пострілом».

Перераховані шанси номінальних гостей – десь половина того, що створили кияни ще до перерви. Той-таки Буяльський бив з-за меж карного майданчика – стійка. Постійно загрожував чужим воротам Де Пена, один із найкращих гравців зустрічі.

Ковалівці спромоглися відповісти ударною двохвилинкою, впродовж якої двічі вступав у гру Бущан, потягнувши удари Морозка та Лисенка. Та все ж той спалах активності загальної картини суттєво не змінив. Принаймні – на початок другої половини. На першій же хвилині після перерви «Динамо» нібито підтвердило наміри завершити сезон на мажорній ноті.

Русин, сміливо, в стилі Блохіна-1975, поперши на кількох захисників, розкидав їх фінтами та пробив – здавалося, невідпорно. З тим не погодився голкіпер, продемонструвавши карколомний сейв. Іще кілька хвилин потому Назарій намагався завершити флангову передачу вже головою. Але – не згрупувався як слід.

А ось Лисенку на «другому поверсі» пощастило. «Перекусивши» київську контратаку в зародку, «Колос» організував момент, за підсумком якого рахунок був відкритий – гравець ковалівського клубу опинився за спиною Шабанова й пробив у самісіньку «дев’ятку».

Як і в попередній дуелі з «Зорею», киянам довелося відіграватися. Вони могли зробити це напрочуд оперативно, однак втрутилася Фортуна: Буяльський із Циганковим, які так плідно взаємодіють в атаці, цього разу завадили один одному, коли ворота вже були порожні.

Аби не потрапляти в залежність від результату паралельного матчу «Зорі» з «Десною», «Динамо» треба було за будь що зрівнювати рахунок. Але замість цього... підопічні Михайличенка пропустили вдруге. Свіжий Шапаренко заробив пенальті на Вільхамссоні, й сам постраждалий спробу реалізував.

У повітрі запахло сенсацією. За неї «проголосував» Волинець, парирувавши непростий удар Кадірі, ставши стіною на шляху Де Пени та двічі успішно протистоявши Цитаїшвілі. Саме воротар став героєм останніх хвилин, які пройшли у володіннях «Колоса». До розчарування фаворита і його прихильників – безрезультатно...

КОЛОС – ДИНАМО 2:0 (Лисенко, 54, Вільхамссон, 71, з пенальті).
Колос: Волинець, Зозуля, Максименко, Гавриш, Чорноморець, Задоя, Богданов (Мілько, 77), Костишин (Оріховський, 54), Морозко, Антюх (Вільхамссон, 65), Лисенко (Бондаренко, 65).
Динамо: Бущан, Кендзьора, Попов (Шапаренко, 66), Шабанов, Караваєв, Кадірі, Шепелєв, Циганков, Буяльський, Де Пена, Русин (Цитаїшвілі, 66).
Арбітр – Козиряцький (Запоріжжя).
Попередження: Шепелєв (74), Кендзьора (82) – Чорноморець (30), Мілько (84).
Вилучення: Мілько (90+5, друге попередження).

19 липня 2020 21:32







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46