Сьогодні 29 березня 2024 р.

Гордиенко: «Уверен, «Заря» выправит сложившуюся ситуацию»

Захисник «Зорі» Артем Гордієнко – про непростий старт сезону, правдивість статистики та готовність грати на різних позиціях.

– Артеме, навідало в суботу відчуття полегшення – мовляв, «прорвало»?
– Чесно кажучи, так… Складно було без перемог. Тепер, сподіваюся, піде легше, і гра з «Вересом» дасть нам позитивний поштовх на майбутнє.

– Як поясните той факт, що бронзовий призер попереднього чемпіонату в новому сезоні виграв один матч із п’яти?
– Не знаю… Фахівці різне говорять, я би сказав так: збіг обставин. Зразу якось не пішло, і з кожним туром накопичувався негатив. Повірте: у нас усі футболісти дуже переживають і стараються. Впевнений, що виправимо ситуацію в таблиці.

– Звернемося до статистики. Перший показник – володіння м’ячем. Цифри «Зорі» у п’яти зустрічах мали такий вигляд: 59-46-48-55-50%. Тобто в жодному поєдинку, крім першого, луганці не мали справді відчутної переваги над суперником. Про що це свідчить?
– Показова статистика… Повторюся: вже з першого туру все пішло не так, як запланували. В наступних матчах ми чимдалі більше зосереджувалися на результаті, а не на якості гри. Звідси такі показники. Дуже часто помилялися, допускали великий брак у передачах, не завжди виходив контроль за м’ячем.

– Другий показник – удари по воротах. Тут від матчу до матчу такі цифри: 11 загалом / 4 у ствір, 9/4, 6/3, 10/1, 6/3. Отже, Ваша команда, в найкращому випадку, чотири рази за 90 хвилин потрапляє у стулку воріт. Чи не замало?
– Погоджуюся – замало… Без ударів по воротах не буде голів, правильно? Тут немає сенсу виправдовуватися, все по ділу: мало поціляємо у ворота – мало забиваємо. Нам треба виходити на показник у найкращих поєдинках минулого сезону, коли поціляли у ствір не менше десятка разів. Працюємо над цим.

– У рамках шостого туру «Зоря» поїде до «Зірки» – ще однієї команди, в якої поки не виходить демонструвати хороші результати в сезоні…
– Бойова буде гра. Кропивничани – непроста команда з тренером, який уміє прорахувати суперника. Їм також треба добирати очки. Нам буде складно, проте налаштовуємося на виграш.

– Залишилося менше місяця до другого старту луганців у групі Ліги Європи. Як відчуваєте готовність команди до настільки складного турніру?
– Поки результати не дуже радують – ані футболістів, ані тренерський штаб, ані болільників. Але ще раз повторюся: ми працюємо над собою й сподіваємося бути у повній готовності до старту єврокубків.

– Насамкінець – про «особисте»: Ви починали в «Зорі» як правий бек, потім перейшли в опорну зону, відтак повернулися на «старе» місце крайнього оборонця. Все ж таки: де зручніше?
– Для мене не проблема, де грати, аби випускали на поле. Комфортно як у центрі, так і на фланзі. Якщо тренери ставлять і там, і там, значить, непогано граю, значить, вони бачать, що я можу закрити різні позиції.

17 серпня 2017 11:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46