Сьогодні 28 березня 2024 р.

Україна, 13-й тур. Ворскла – Десна. Анонс матчу

Прес-служба ФК «Десна»

Статистика очних дуелей говорить на користь полтавчан, однак до суботньої гри фаворитами підійшли не вони.

ВОРСКЛА (Полтава) – ДЕСНА (Чернігів)
2 листопада, початок – 14:00
Полтава, стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського
Арбітр – Дмитро Кутаков (Київська область)
Пряма ТВ-трансляція – канал «Футбол 2»

Дискваліфіковані: Денис Васін, Володимир Баєнко (обидва – «Ворскла»).

«Десна» нарешті закінчує свою тривалу виїзну серію. Й тепер на шляху зустрічі чернігівців зі своїми уболівальниками залишилася лише «Ворскла». Діючі володарі Кубку Престижу, та команда, яка ще у минулому сезоні випередила «Десну» у боротьбі за перше місце у другій шістці – «Ворскла» традиційно незручний суперник для чернігівського клубу. Варто сказати, що до матчу другого туру поточного чемпіонату, коли вдома чернігівці переграли полтавчан 2-0, останню перемогу над «Ворсклою» «Десна» здобувала ще 13 квітня 1993 року…

Однак, зараз, здається, полтавчани знаходяться далеко не в кращий своїй формі – у чемпіонаті команда набрала лише 8 очок, та займає передостанню, 11 сходинку. До того ж безвиграшна серія полтавчан в рамках УПЛ триває ось вже 7 матчів. Причому у цих поєдинках «Ворскла» здобула лише 1 бал, та забила 2 м’ячі, а ось пропустила 19! За кількістю пропущених м’ячів у чемпіонаті полтавчани на першому місці – 25 разів голкіперам команди доводилося діставати м’яч з сітки, а ось забити «Ворскла» спромоглася лише 9 голів (менше тільки «Львів»).

До того ж у матчі з «Десною» господарям поля не допоможуть нападник Денис Васін (9 матчів, 2 голи) та захисник Володимир Баєнко (8 матчів, 1 гол), які перевищили ліміт карток у матчі з «Зорею».

Що ж стосується позитиву у лавах суперника, то варто відзначити, що в останніх двох матчах ворота полтавчан захищає 20-річний Дмитро Різник. Молодий воротар був третім голкіпером юнацької збірної країни на переможному чемпіонаті U-20, на якому, втім, йому так й не довелося зіграти. Проте тепер Віталій Косовський довірив юному чемпіону світу пост № 1. Й хоча перший матч, проти «Зорі» (0-4), вийшов «грудкою», то у Кубку країни проти «Колоса», Різник заробив свій перший «сухар» на дорослому рівні, а «Ворскла» перемогла 1-0, перервавши затяжну невдалу серію.

Що ж стосується «Десни», то команда доволі успішно з’їздила у «Миколаїв»: чернігівці пройшли у ¼ фіналу, а Олександр Рябоконь надав ігрову практику футболістам, які в цьому році не часто виходили на поле. Зокрема, перший матч у сезоні 2019/20 провів Ігор Литовка, а Віталій Приндета й зовсім дебютував у матчах за першу команду. Втім, кубкове протистояння запам’яталося й поверненням у гру Олександра Філіппова. Матч з «Миколаєвом» довів – головний голеадор «Десни» не тільки відновився після травми та витримує 90 хвилин на полі, але й готовий забивати. Другий гол Олександра (він зрештою й став переможним) у ворота «Миколаєва», коли форвард «парашутом» закинув м’яч у ворота метрів з 35, навряд чи скоро забудуть уболівальники…

Загалом же, здається, «Десна» підходить до матчу у гарному настрої та має перемагати суперника. Тим більш перемога команді потрібна як повітря: прямі конкуренти: «Олександрія», «Динамо» та «Зоря», провели по 120 хвилин у Кубку, й тому можуть втратити очки у поточному турі, й якщо це станеться, буде дуже прикро не скористатися цією нагодою. Однак, навряд чи гра з «Ворсклою», традиційно не зручним суперником для чернігівського клубу, стане легкою. Й все ж будемо розраховувати на перемогу.

Історія протистоянь

На офіційному рівні «Десна» та «Ворскла» зустрічалися вже дванадцять разів. Три рази у Кубку України, чотири – у Першій Лізі. Статистика свідчить про перевагу полтавчан: на їхньому рахунку 7 виграшів, у той час як у чернігівців лише дві перемоги. Ще три матчі закінчилися унічию. Різниця забитих і пропущених – 14-10 на користь полтавчан.

Однак, остання зустріч «Десни» та «Ворскли» завершилася на користь чернігівців: 3 серпня 2019 року на стадіоні Гагаріна перемогу святкували господарі: 2-0 (голи у деснянців забивали Владислав Калітвінцев та Олександр Філіппов).

2 листопада 2019 11:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07