Сьогодні 29 березня 2024 р.

Україна, 12-й тур. Олімпік – Дніпро. Анонс

У суботу, 26 жовтня, футболісти СК «Дніпро» гостьовим поєдинком проти донецького «Олімпіка» розпочнуть друге коло першого етапу УПЛ. 

У суботу, 26 жовтня, футболісти СК «Дніпро» гостьовим поєдинком проти донецького «Олімпіка» розпочнуть друге коло першого етапу УПЛ.


«Олімпік» (Донецьк) – СК «Дніпро»
26 жовтня, початок – о 17.00
Київ. Стадіон «Динамо» ім.В.В.Лобановського
Головний суддя: Євген Арановський (Київ)

Пряма трансляція – на телеканалі «Футбол 2»

Відсторонення: Тарас Завійський та Павло Ксьонз (обидва – «Олімпік»)

«Олімпік» було засновано 15 червня 2001 року, і пройшовши увесь шлях від аматорського колективу, через Другу та Першу ліги, у сезоні 2014/15 доннетчани дебютували на рівні УПЛ, де клуб виступає вже шостий рік поспіль.

Кращим досягненням «Олімпіку» є четверте місце в сезоні-2016/17, після чого команда дебютувала у Лізі Європи, де в першому ж раунді поступилася грецькому «ПАОКу» (1:1,0:2). У минулому сезоні УПЛ «Олімпік» посів 9 місце (7 перемог,13 нічиїх, 12 поразок, різниця м’ячів 41-48), тільки на одне очко випередивши «Карпати», яким довелося грати перехідні матчі за право залишитись в Прем’єр – лізі.

У міжсезоння команду очолив новий головний тренер – бразилець Жуліо Сезар Сантон Корреа, колишній захисник мадридського «Реалу», з яким вигравав Лігу Чемпіонів, проте після серії поразок його було відправлено у відставку, а 31 червня головним тренером став іспанець Гомес Фернандо Вісенте, який раніше працював помічником керманича київського «Динамо». При ньому показники команди покращилися, і після перемоги у минулому турі над полтавською «Ворсклою», «Олімпік» піднявся на 10 місце, щоправда зараз доннетчани тільки за додатковими показниками випереджають ту ж «Ворсклу» і ПФК «Львів».

Команди вже провели між собою один офіційний матч, який став дебютним для спортклубівців на рівні УПЛ. На «Дніпро-Арені» зустріч закінчилась з рахунком 2:0 на користь господарів ( забивали Булеца та Супряга). Крім того, команди провели між собою одразу три спаринги, один з яких виграли дніпряни, а у двох перемагали олімпійці (різниця м`ячів 2-5).

Відзначимо, що у суботньому атчі не візьмуть участь одразу два гравці «Олімпіка», які отримали дискваліфікації – це Тарас Завійський та Павло Ксьонз.

Судитиме зустріч київський рефері ФІФА (з 2011 року) Євген Арановський. Одного разу він вже працював на грі спортклубівців – за його суддівством у поточному сезоні дніпряни зіграли 1:1 у гостях з полтавською «Ворсклою». Тоді Арановський показав п’ять жовтих карток полтавчанам, двічі попереджав спортклубівців та вилучив з поля Сергія Кравченка за сперечання із собою, після чого капітан дніпрян отримав кілька матчеву дискваліфікацію.

Цікаві факти та можливі події

– «Олімпік» може пропустити 250-й гол в чемпіонатах – ще 1 м’яч.
– Домашня клубна рекордна безнічийна серія олімпійців з 18 травня цього року триває в УПЛ 6 ігор: 2 перемоги та 4 нічиї.
– Програшна клубна рекордна серія «Дніпра» продовжується в чемпіонаті 3 матчі.
– Дніпряни обходяться без нічиїх в УПЛ впродовж рекордних для клубу 7-ми ігор: 2 перемоги та 5 поразок.
– Гравці «Дніпра» не забивають голи в чемпіонаті впродовж рекордних для клубу 199-ти хвилин.
– 25-й гол в УПЛ може забити Олександр Кобахідзе, Сергій Кравченко (обоє – «Дніпро»),15-й – Віталій Балашов («Олімпік»), 10-й – Дмитро Коркішко («Дніпро»).
– Сергій Логінов з «Дніпра» з початку чемпіонату виступає без замін.
– Дмитро Михайленко на чолі різних клубів УПЛ стати свідком 10-ї гостьової нічиєї своїх підопічних.

26 жовтня 2019 08:41







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46