Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Федецкий: «На все турниры настраиваемся одинаково»

Захисник «Дніпра» Артем Федецький прокоментував розгромну перемогу над «Олімпіком» (5:0), боротьбу на три фронти та очікування від кубкового матчу з «Волинню».

– Після прикрої поразки в Лізі Європи дніпряни сповна відігралися у внутрішній першості, розгромивши донецький «Олімпік» – 5:0. За грою дебютант виглядав доволі пристойно, проте розсипався наприкінці матчу. Артеме, вас колектив Санжара чимось здивував?
– Мушу сказати, як для дебютанта донеччани мали дуже зухвалий вигляд. Вони нинішню першість розпочали добре, перебувають у верхній частині турнірної таблиці. Отож ми знали, що проти цього суперника потрібно максимально налаштовуватися, й ні про яку недооцінку навіть мови бути не могло. «Динамо» вже показало, що буває, коли хочеш обіграти цього опонента на одному класі. Судячи з кінцевого результату, наша команда врахувала помилки, й це допомогло нам обійтися без очкових втрат.

– Лише другим голом у цьому сезоні відзначився Селезньов. Євген поступово повертає собі колишні кондиції?
– Я не можу судити гравців, це буде не коректно з мого боку. Із приводу форми краще спитайте у нього. Оцінку може дати тільки тренер, моя ж справа – грати. Звісно, приємно, що Євген забив м’яч, який, переконаний, надасть йому впевненості. Дай Боже, щоби продовжував у тому ж дусі.

– Порівнюючи матчі єврокубків і чемпіонату, можна зробити висновок, що на внутрішній арені «Дніпро» має набагато переконливіший вигляд. Чому в Європі справи в «біло-синьо-блакитних» складаються не так успішно?
– Я би не говорив так категорично, що в єврокубках у нас нічого не виходить. Ми в Лізі Європи провели всього один матч у груповому раунді, й уся боротьба попереду. У Києві нам протистояла не якась заштатна команда, а «Інтер». Зараз у Європі немає таких команд, котрі не вміють грати у футбол. Загалом, ми з італійцями грали на рівних, і якби не прикре вилучення, гадаю, точно би не програли. Пропустили м’яч після низки помилок… Зрештою, в нас ще є п’ять матчів групового раунду, котрі й розставлять усі крапки над «і». На всі турніри ми налаштовуємося однаково, чи то чемпіонат, Кубок або ж Ліга Європи. Повірте, ми жодного матчу не провели абияк. Я взагалі не розумію, як можна виходити на поєдинок і не налаштовуватися?

– Які перед командою стоять зав­дання в Кубку України? Чи «Дніпро» в нинішньому стані спроможний битися на три фронти?
– Абсолютно готовий. Тим паче, для такої команди, як «Дніпро» не має бути інших задач, окрім перемог у всіх турнірах, де беремо участь. Приносити в жертву один турнір задля успіху в іншому – це не про нас. Я вважаю, що це неправильно, адже маємо все, щоби успішно виступати в усіх змаганнях. Щоправда, дехто травмований, але глибина нашої лави запасних цілком дозволяє мати конкурентоздатний колектив.

– У найближчий уїк-енд дніпропетровці поміряються силами в Кубку країни з «Волинню». Враховуючи непросту історію протистоянь із «хрестоносцями», чи зможуть дніпряни уже в першому матчі вирішити долю путівки до наступного раунду на свою користь?
– Знаючи команду Кварцяного, маючи на увазі її прикру поразку в останньому турі від «Динамо» – 1:4, можу сказати, що легкого життя в Луцьку нам чекати точно не доведеться. Як на мене, у цьому матчі буде більше боротьби, єдиноборств і менше футболу. Намагатимемося через матч із «Волинню» якомога краще підготуватися до «Сент-Єтьєна».

25 вересня 2014 21:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57