Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Бухал: «У мене була велика перерва, тому зараз виступаю за дубль»

Захисник «Олександрії» Гліб Бухал, який травмувався ще у серпні 2020-го року та не зіграв жодного матчу в цьому сезоні, завітав у гості до «Брутальнього Футболу».

– В тебе була травма, розкажи про неї детальніше.
– Ще в серпні минулого року, у товариському матчі проти «Дніпра-1» боровся за верховий м’яч, невдало приземлився. Почув такий звук, ніби хтось сильно вдарив по щитку, спочатку взагалі не зрозумів, у чому проблема, спробував стати на ногу, але не вийшло. Тоді я зрозумів, що це серйозно. Поїхали відразу в лікарню, зробили рентген та він показав перелом великої берцової кістки. Спочатку показало маленьку тріщину, тож мені одягнули гіпс, дали чотири тижні, після того можна було помалу ходити, тренуватись і так далі. Я так і зробив: майже місяць походив у гіпсі, зняв його, почав відновлюватись, пішов до реабілітолога, приїхав у Олександрію і вже працював тут.

Почав бігати, але мене не залишав біль. Через деякий час, коли всі терміни повинні були показувати, що я можу повернутись на поле, все одно боліла нога. Зробили ще додаткове обстеження і МРТ показало вже повну картину: там все набагато серйозніше, ніж ми думали, потрібно було робити операцію, вставляти гвинти, що в результаті я і зробив у грудні. Тобто, виходить, що якби мені ще в серпні зробили МРТ, то я би прооперувався й вже в жовтні був би здоровий. А так, на жаль, пропустив перші пів року та почав тренуватися на зборах. У цьому сезоні в УПЛ я ще не грав, два матчі зіграв за дубль і завтра третій буду грати проти «Динамо» (інтерв’ю було записано 2-го квітня, позавчора Гліб таки вразив ворота киян у молодіжному чемпіонаті, матч завершився 1:1). У мене була велика перерва, тому зараз виступаю за дубль, потрібно згадати ігровий ритм, набрати кондиції, відчути впевненість і потім грати за основну команду.

– Як самопочуття зараз?
– Все добре, більш-менш набрав форму, тренуюсь у загальній групі, нічого не турбує, тому радий повернутись. Сумував за цими відчуттями, щоденними тренуваннями, знаходженням у колективі, тому зараз все дійсно дуже добре.

– Яке твоє відношення до алкоголю, з таким прізвищем гріх не випити?
– (Сміється – прим.). Абсолютно адекватне ставлення, як і у всіх: тобто, по святах чи вихідних можна собі дозволити келих вина чи кілька банок пива, після матчу розслабитись і зняти напругу. Зрозуміла справа, що ми професіонали і не можна напиватись. Але рідко зустрінеш непитущих футболістів, спортсменів, тому що це стрес, напруга, якось це все потрібно знімати. Яким чином ще знімаю? Проводжу час вдома зі сім’єю, майбутньою дружиною, відносно недавно купили собаку ─ це все допомагає відволіктись і розслабитись. Намагаюся не переносити футбол за межі порогу дому, щоб все погане залишалось на футбольному полі, тому що якщо завжди переживати та весь час про це думати, то не буде результату ні на полі, ні в побуті.

– «Бухал» Гліб колись сильно, чи ні?
– (Сміється – прим.). Друзі говорять, що рідко мене бачили в таких кондиціях, можливо, мені потрібно багато випити, щоб виправдити своє прізвище. Щоб так сильно напивився, то не пам’ятаю, коли таке було.

7 квітня 2021 13:54







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57