Сьогодні 19 квітня 2024 р.

ФІФА дозволила українським футболістам змінити клуб

ФІФА адаптувала тимчасові правила, щоб дати роз’яснення щодо трансферів українських гравців.

«Після вторгнення Росії в Україну ФІФА уважно стежить за ситуацією, щоб залишатися в кращій позиції, щоб допомогти українським клубам і гравцям будь-яким чином, в тому числі шляхом прийняття тимчасових поправок до свого регламенту.

7 березня 2022 року Бюро Ради ФІФА вирішило тимчасово внести зміни до Положення про статус і трансфер гравців (RSTP), щоб забезпечити термінову юридичну визначеність та ясність щодо низки нормативних питань, а пояснювальна записка була додана до циркуляру № .1787 для надання відповідних рекомендацій асоціаціям-членам та їхнім зацікавленим сторонам.

Останні події в Україні привели до потреби в подальших роз’ясненнях щодо реєстрації гравців української національності в клубах, що входять до інших асоціацій-членів.

Відповідно, сьогодні Бюро Ради прийняло рішення внести зміни до Додатка 7 RSTP, щоб надати українським гравцям можливість бути зареєстрованими в інших клубах, якщо їм буде дозволено покинути країну відповідно до чинних правил прикордонного переміщення громадян України...

Таким чином, у Додатку 7 тепер чітко пояснюється, що українським гравцям може бути дозволено реєструватися в іншому клубі, навіть якщо цей період реєстрації закінчився в асоціації клубу, в якому вони мають намір бути зареєстровані.

Крім того, нові поправки роз’яснюють, що клуби мають право реєструвати максимум двох професійних гравців, які скористалися винятками, передбаченими в Додатку 7. Пояснення до Додатку 7 також було внесено поправки, де це необхідно, щоб забезпечити ясність і точність щодо цих останніх поправки.

ФІФА продовжить уважно стежити за ситуацією в Україні, щоб гарантувати, що нормативна база відображає будь-які зміни.

Ми також продовжуємо засуджувати триваюче застосування сили Росією в Україні та закликаємо до швидкого припинення бойових дій та до повернення миру», – йдеться у заяві ФІФА.

16 березня 2022 18:07







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57