Сьогодні 29 березня 2024 р.

Україна, 19-й тур. Арсенал – Десна. Анонс

Весняну частину сезону «Десна» розпочне київським матчем проти останньої команди УПЛ – столичного «Арсеналу». Ще в минулому сезоні нинішні суперники боролися за медалі Першої ліги. І навряд чи чернігівські фанати скоро забудуть весняне протистояння «Десни» та «Арсеналу» на стадіоні імені Гагаріна, коли 7 квітня 2018 років команди зіграли внічию 3:3.

«Арсенал» (Київ) – «Десна» (Чернігів)
24 лютого, початок – 14:00
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського
Головний арбітр:
Олександр Дердо (Чорноморськ).
Пряма трансляція матчу на телеканалі «Футбол 1».
Дискваліфікований: Андрій Мостовий («Десна»).

Однак в елітному дивізіоні доля команд на даний момент складається ледь не дзеркально. Якщо чернігівці зберегли і головного тренера, і кістяк команди, і, у підсумку, закінчили 2018 рік на 6 місці, то «Арсенал» перед початком сезону оновив значну частину основного складу та залучив іменитого італійського тренера Фабріціо Раванеллі. Але український етап кар’єри не став успішним для переможця Ліги Чемпіонів сезону 95/96: команда щільно осіла на дні турнірної таблиці, а вже 22 вересня італієць вирушив на Батьківщину.

У підсумку «рятувати Вітчизну» був призначений В’ячеслав Грозний. І вже в першому матчі під керівництвом досвідченого фахівця «каноніри» здолали «Ворсклу». Однак, незважаючи на деяке поліпшення гри, 2018 рік команда закінчила на останньому місці, маючи в активі лише 8 очок. У результаті зимову перерву «Арсенал» проводив під керівництвом нового, вже третього за сезон наставника – Ігоря Леонова, відомого у минулому гравця донецького «Шахтаря» та тренера маріупольського «Іллічівця».

Трансферну кампанію «Десна» та «Арсенал» теж проводять по-різному. За офіційними даними у «канонірів» поки що лише одне офіційне придбання: В’ячеслав Танковський з «Шахтаря» продовжить кар’єру в Києві на правах оренди. А ось покинули команду відразу 14 гравців: Сергій Гринь повернувся у «Шахтар», Юрій Бушман перейшов у «Жальгіріс», Олександр Насонов – у «Львів», Оскар Піріс – в уругвайський «Торке». А ось Сітало, Прядун, Акакпо, Фещук, Карась, Ермаченко, Зозуля, Акулінін, Єліч та Ніколіч отримали статус вільних агентів. Втім, враховуючи склад команди на зборах, можна зробити висновок, що у канонірів був практично нова команда, і це додаткова проблема для чрнігівського клубу.

До матчу «каноніри» підпишуть офіційні контракти з рядом гравців. У тому числі з колишнім нападником «Десни» Олександром Ковпаком. Саме дубль Ковпака в останньому товариському матчі «Арсеналу» проти «Торпедо» (Кутаїсі) приніс команді першу перемогу в 2019 році: 2:1. Так що перед матчем з «Десною» «Арсенал» здається «темною конячкою» – фактично перед уболівальниками постане нова команда з новий тренером. І що від неї очікувати – не зовсім зрозуміло.

– Якщо «Десна» хоче бути у шістці, то вона повинна перемагати. Потрібна тільки перемога. У цьому матчі команді буде потрібна підтримка вболівальників, – сказав напередодні матчу, у коментарі прес-службі «Десни», легендарний воротар клубу В’ячеслав Кисельов.

Історія протистоянь

На офіційному рівні «Десна» та «Арсенал» зустрічалися п’ять разів. 21 вересня 2016 року «сіверяни» у 1/8 фіналу Кубка України мінімально здолали «канонірів». Переможний гол на 83-ій хвилині забив Денис Фаворов.

Наступна зустріч відбулася у рамках Першої ліги – 15 жовтня 2016 року. Тоді у Борисполі «Десна» виявилася сильнішою за суперника – 2:1. Ще один матч відбувся у травні 2017 року. «Сіверяни» каменя на камені не залишили від «канонірів» і розгромили суперника – 5:1.

Останній раз між собою обидві команди зустрічалися 14 вересня 2018 року. Тоді на стадіоні ім. Ю. Гагаріна гол Артема Фаворова приніс «сіверянам» першу в історії домашню перемогу у рамках Прем’єр-ліги: 1:0. Різниця забитих і пропущених – 12:6 на користь «Десни».

24 лютого 2019 10:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46