Сьогодні 28 березня 2024 р.

Габелок: «Ворскла» хорошо помнит 0:4 от «Карпат». Будет бой»

Півзахисник «Ворскли» Артем Габелок – про труднощі адаптації в Полтаві, латвійську специфіку та налаштування на наступний матч

– Артеме, після тривалої смуги невдач полтавці вже в третьому матчі поспіль набирають очки. Чи можна зробити остаточний висновок, що криза минула й команда адаптувалася до бачення нового тренера?
– Сподіваюся, так. Із кожним днем відчуваємо, що краще розуміємо вимоги, звикаємо до всього. Наприклад, до нових комбінацій. Все краще й краще взаємодіємо як на тренуваннях, так і на полі, освоюємо нові ігрові компоненти.

– До речі, про нового наставника й новий стиль. Зовні видається, що за часів Віталія Косовського «Ворскла» почала грати більше через м’яч і, як казав класик, у «горизонтальний футбол». А як виглядає «перебудова» зсередини?
– Так воно і є насправді. Зараз намагаємося грати в зовсім інший футбол: застосовуємо короткі передачі, нам постійно кажуть, що треба дорожити м’ячем, не пасувати його абикуди. Набагато менше використовуємо довгі передачі, все активніше граємо через короткий пас, навіть виходячи з оборони.

– Ви з’явились у Полтаві влітку, дебютували в команді в першому ж матчі сезону, однак по-справжньому основним стали тільки 2019 року. З чим пов’язаний настільки тривалий процес становлення?
– Є різні тренери, у них різні тактики. А ще бувають різні тактики під матчі. Очевидно, до якихось тактичних моделей я не підходив, тому не грав. За час праці Василя Сачка частіше виходив на заміну – значить, він так бачив мене. Сьогодні я вже основний. Іще раз повторю: різні тренери – різні матчі – різні тактики.

– Зустрічі з «Десною» та «Чорноморцем» Ви провели яскраво, чого не скажеш про поєдинок із «Олімпіком». Про це, зокрема, свідчить статистика InStat, де в реєстрі атакувальних хавбеків Ви на передостанньому місці…
– Матч від матчу відрізняється. Справді, з «Десною» і я й уся команда виступили добре, з «Олімпіком» уже грали більше під впливом втоми. А щодо даних різних статистичних систем – більше орієнтуюся на те, що каже тренер і що бачу сам на полі.

– До повернення в Україну Ви півтора року виступали в Латвії. Можете розповісти про тамтешні футбольні реалії?
– Залишилися приємні спогади. Так, рівень чемпіонату не дуже високий, але загалом турнір цікавий, зі своєрідним регламентом. Тим паче ми стали чемпіонами, що назавжди запам’ятовується.

– Як пояснити такий парадокс латвійського футболу: за останні п’ять років припинили існування кілька тамтешніх грандів? Зокрема, знаменитий «Сконто», який колись на рівних грав із «Барселоною».
– Складно сказати, тим паче я вже рік живу в Україні… Приблизно ситуація виглядає так: є п’ять-шість стабільних ФК, більшість із Риги, на них усе й тримається.

– Наступного туру «Ворскла» зустрінеться з «Карпатами». Інтрига в тому, що Ваша команда завершила смугу невдач, натомість львів’яни саме загрузають у ній…
– Ми з ними завжди складно грали, а цього року взагалі – погано. Оті домашні 0:4 ще довго буде пам’ятати вся команда. Треба виправляти статистику. Цікавий буде матч.

9 травня 2019 23:49







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07

Андрієвський. 100 матчів за Динамо

 

18 березня 2024 17:16