Сьогодні 20 квітня 2024 р.

ПФЛ уклала угоду з компанією Wyscout

ПФЛ підписала контракт про співробітництво з компанією Wyscout, яка займається детальним статистичним аналізом світового футболу. У церемонії підписання взяли участь президент ПФЛ Сергій Макаров, спортивний директор організації Євгеній Мороз, засновник і голова Wyscout Маттео Камподоніко і представник італійської компанії в Україні Олег Сагайдак.

«Сучасний футбольний світ складно уявити без статистики – щодо гравців, матчів, трансферів та й усього іншого, що цікаво аудиторії, – сказав Сергій Макаров. – Тому сьогоднішня подія непересічна. Упевнений, що співробітництво з такою авторитетною компанією як Wyscout буде плідним і відкриє нові горизонти для клубів Ліги. Хочу подякувати Маттео за те, що особисто прилетів на цей захід».

undefined


Платформа Wyscout є багатофункціональною. Скажімо, раніше селекціонерам доводилось їздити по всьому світу, щоб знайти потрібного їм футболіста. Тепер у клубів є платформа, завдяки якій можна мати базу доступ до відеопрофілів мільйонів гравців з усього світу сидячи вдома. За доступ до цього сервісу клуби платять гроші. Побудова стартапу коштувала його керівнику Маттео Камподоніко кількох років безупинного життя без зарплати, але сьогодні його проект на біржі оцінюють у сотні мільйонів доларів. У минулому він професіональний футболіст.

За словами Маттео, з 2004 до 2009 року компанія працювала лише з італійськими клубами. «Ніколи не думали, що ми зможемо вийти на міжнародний рівень. Ми просто виконували свою роботу, щодня вдосконалюючи себе. Хотіли надавати сервіс високого рівня для наших клієнтів», – розповідав італійський фахівець.

«Дякую за запрошення, я радий розпочати це співробітництво, – зазначив Маттео на презентації. – Ми провели аналіз змагань ПФЛ і були вражені їх динамічним розвитком. Перша і Друга ліга після невеликого занепаду стрімко розвивається, стає впізнаваними змаганнями. І головне, виконує важливу функцію з надання поштовху для розвитку молодих футболістів».

16 березня 2019 14:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16